Göbeklitepe ismi yine hayal oldu!

TAKİP ET

Türk Hava Yolları (THY)'nin filosuna kattığı uçağa Göbeklitepe'nin isminin verilip verilmeyeceği merak edilirken açıklama Ak Parti MKYK üyesi Vildan Polat'tan geldi. Polat, Göbeklitepe isminin yerine Haliliye isminin verileceğini belirtti.

THY, geçtiğimiz günlerde filosuna yeni kattığı Dremaliner tipi uçağa isim konulması için anket yapmıştı. Ancak ankette Göbeklitepe ismi ön plana çıkarken, uçağın ismi Şehit Eren Bülbül'ün doğduğu ilçe olan Maçka olmuştu. THY tarafından yapılan açıklamada yeni gelecek uçaklarla Göbeklitepe'nin isminin telafi edileceği belirtilmişti. Bu açıklamanın ardından üçüncü uçak da teslim alındı.

 

Göbeklitepe yüzde 52 oy almıştı

Filosuna yeni kattığı uçağa isim verilmesi için kamuoyunun görüşünü almak isteyen THY, anket başlatmış, isim için 4 seçenek sunmuştu. 'Perge, Assos, Göbeklitepe ve Zeugma' isimleri içerisinde oylama yapılması istendi. Ankette Göbeklitepe ismi yüzde 52 oy alarak ilk sırada yer aldı. Ancak bu oylamayı geçersiz bulan THY, uçağın ismini Maçka koymuştu.

 

Havacılık kuralları gereği Göbeklitepe ismi verilemiyor

Anketten sonra alınacak uçaklara bu kez Göbeklitepe isminin konulacağını açıklayan THY, söz konusu uçağa Göbeklitepe ismini verip vermeyeceği merak edilirken, konu ile ilgili açıklama Ak Parti MKYK üyesi Vildan Polat'tan geldi. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile görüştüğünü belirten Polat, THY'ye ait Göbeklitepe isimli uçağın 2015 yılında Katmandu'da bir kaza yaptığını, bu nedenle havacılık kuralları gereği bu isim başka bir uçağa verilemediği bilgisini paylaştı.





 

Uçağa Göbeklitepe'nin bulunduğu ilçenin adı verilecek

THY'nin yeni uçağına da Göbeklitepe isminin verilmeyeceğini belirten Polat, "2.Boeing 787-9 uçağına Göbeklitepe'nin yer aldığı ilçemiz, Haliliye'nin ismi verilecek ve uçak, Göbeklitepe görseli ile giydirilecek." dedi.

 

Madem Göbeklitepe ismi verilemiyor, neden ankete konuldu?

2015 yılında Göbeklitepe isimli uçağın kaza yapması nedeniyle havacılık kuralları gereği yeni uçağa Göbeklitepe isminin verilemeyeceği açıklaması, Şanlıurfalılar tarafından tepkiyle karşılandı. Açıklamaya tepki gösteren vatandaşlar, "Madem böyle bir durum vardı, THY neden Göbeklitepe ismini ankete dahil etti? THY milletle alay ediyor." yorumunda bulundular.

 

göbeklitepe ismi yine hayal oldu! türk hava yolları (thy) in filosuna kattığı uçağa göbeklitepe yüzde 52 oy almıştı havacılık kuralları gereği göbeklitepe ismi verilemiyor