'Göbeklitepe tanıtımları geç başladı'

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 2019 Göbeklitepe Yılı nedeniyle hazırlamış olduğu tanıtım çıkartmalarını şehir genelinde bulunan esnafların vitrinlerine asıyor. Ancak esnaflar, tanıtımların geç başladığını belirttiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 2019 Göbeklitepe Yılı nedeniyle Şanlıurfa genelinde tanıtım çalışmaları hız kazandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, hazırlamış olduğu tanıtım çıkartmalarını şehir genelinde bulunan esnafların vitrinlerine asıyor.

Göbeklitepe Yılı organizasyonlarının yetersiz olduğunu belirten Esnaflar, tanıtımların geçtiğimiz yıldan itibaren başlaması gerektiğini ve şu ana kadar birçok tanıtım organizasyonu ile özellikle Nisan ayında hazır bir Şanlıurfa olması gerektiğinin altını çizdiler.



Göbeklitepe Yılı tanıtımlarında yetersiz kalındığına dikkat çeken Şanlıurfalı Esnaflar, “Geçtiğimiz yıl ilk söylemlerin başladığı andan itibaren 2019 yılının Göbeklitepe tanıtım yılı olacağı herkesçe malumdu. Bu yıla girilmeden tanıtım materyalleri hazırlanmış olmalıydı. Yılın ilk ayında yapılmaya başlanılmış olsaydı, belki mesafe kat etmiş olabilirdik. Fakat ne yazık ki her durumda olduğu gibi bizler bu tanıtımlarda da yine sınıfta kaldık. Şanlıurfa’nın turizm mevsimi herkesçe malumdur ki ilkbahar aylarından oluşmakta. Yaz aylarının aşırı sıcak geçmesi nedeniyle Şanlıurfa’ya istenilen oranda turist gelmez. Tanıtım organizasyonlarının ilkbahar aylarına göre hazırlanıp buna göre organizasyonların yapılması gerekirdi. Fakat ne yazık ki, tanıtımlarda oldukça geç kalındı ve aynı zamanda yapılan tanıtımlar yetersiz oldu” şeklinde konuştular.

 

göbeklitepe yılı tanıtımları Şanlıurfa haberler son dakika