Göl değil, mezarlık

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Kara kırsal Mahallesi'nde etkili olan sağanak yağışlardan sonra mahallenin mezarlığı sular altında kayboldu.

Sağanak yağışın etkisini göstermesiyle Şanlıurfa geneli sel sularına maruz kalırken, en fazla zararı Suruç ilçesi gördü. Alt yapının sağlam olmamasından dolayı atık su tahliye kanalları yetersiz kaldı, Suruç adeta yüzen ilçe haline geldi. İlçenin caddeleri göle dönüşmesi sonucu birçok ev ve iş yerleri sele teslim oldu, vatandaşlar mağdur oldu.



Cenazeyi gömmek imkansız

Vatandaşların mağdur olmasına neden olan ilçede mezarlıklar da sular altında kayboldu. İlçenin en büyük kırsal mahallerinden birisi olan Kara Mahallesi'nde son günlerde etkili olan yağışlardan sonra mahallenin mezarlığı sel suları ile birlikte adeta göle döndü. Mezarlıkta mezar taşlarını görebilmek imkansız hale geldi. Mahallede bir kişinin vefat etmesi durumunda ne cenazeyi gömebilecek bir yer gözükmüyor.



İlçenin birçok yerinde ev ve işyerlerini su bastığını belirten vatandaşlar, “Birkaç gündür mezarlığımız sular altında kaldı. Belediyelerden yardıma gelen de olmadı. Allah korusun birisi vefat ederse nasıl hareket edeceğimizi bilemiyoruz. Belediyemiz bir an önce mezarlıktaki suyu tahliye etmelidir” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.