Gözü yaşlı annenin feryadı yürekleri dağladı!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da uyuşturucu kullanımı konusundaki endişe verici artış devam ediyor. Son yıllarda il genelinde uyuşturucu maddelere erişimin kolaylaşması ve bu tür maddelere olan talebin artması, toplum sağlığı ve güvenliği konularında büyük bir tehdit oluşturuyor.

Şanlıurfa’da uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara kadar düşmesi hala tehlike oluşturuyor. Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Hakimdede Mahallesinde yaşayan Fatma Karakuzu uyuşturucu madde kullanımına bulaşan kızı için yetkililerden destek bekliyor.

“KIZIM GÖZLERİMİN ÖNÜNDE ERİYİP GİDİYOR”

3 yıl önce dünya evine giren 24 yaşındaki kızı Muazzez Karakuzu’nun eşi tarafından evliliğinin 1. Yılının ardından uyuşturucuya alıştırıldığı ve daha sonra eşiyle boşandıklarını iddia eden gözü yaşlı anne, kızının tedavi görmesini istiyor.

“EMNİYET EKİPLERİ ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPIYOR FAKAT BU İLLET HIZLA YAYILIYOR”

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlar, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımıyla mücadele konusunda büyük çaba sarf etmektedir. Ancak, özellikle gençler arasında yaygınlaşan bu sorunla etkili bir mücadele sürdürmek oldukça zorlu bir görev haline geldi.

“UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞINA BAĞLI OLARAK YAŞANAN TOPLUMSAL SORUNLAR ARTIYOR”

Uzmanlar, uyuşturucu kullanımının sağlık sorunlarına, aile yıkımına ve suçla mücadeledeki zorluklara neden olduğunu biliniyor. Uyuşturucu bağımlılığına bağlı olarak yaşanan toplumsal sorunlar, her geçen gün artış gösteriyor.

Şanlıurfa'da uyuşturucu kullanımıyla mücadele, sadece güvenlik güçlerinin değil, tüm toplumun sorumluluğu altındadır. Bu tehlikeli sorunla etkili bir şekilde başa çıkmak için toplumsal dayanışma ve iş birliği büyük önem taşıyor.

“KIZIM EŞİ TARAFINDAN UYUŞTURUCUYA BULAŞTIRILDI”

Kızının boşandıktan sonra çocuklarından uzaklaştığını söyleyen gözü yaşlı anne Fatma Karakuzu şu ifadeleri kullandı, “İki sene önce kızım evlendi ve evlendiği eşi onu maddeye bulaştırdı. Üç seneden beridir kızım madde kullanıyor ve eşinden boşandı iki tane çocuğu var çocukları ise şu anda Mersin’de babaannelerinde kalıyor.  Kızım geceleri eve gelmiyor tedirgin oluyorum benim sizden tek isteğim çocuğumu bir an önce tedavi ettirin, sağlığına kavuşturulsun sizden başka hiçbir şey istemiyorum, kızım henüz 24 yaşında bu illete bulaştığından beri düzgün uyku uyuyamıyorum.  Şimdi arıyorum neredesin diye anne geliyorum diyor 2-3 gün sonra eve dönüyor. Ben bir anne olarak çok acı çekiyorum, yalvarıyorum sizlere bana yardım edin” dedi.

“SİZE YALVARIYORUM KIZIMI BU İLLETTEN KURTARIN”

Kızının tedavi görmek istediğini belirten anne Karakuzu, “Kızımın kendisi de tedavi olmak istiyor bu illetten kurtulmak istiyor, fakat kimse el uzatmıyor bütün annelerin tek isteği bu evlatları zarar görmesin istiyorlar. Benim kızım gözlerimin önünde eriyip gidiyor. Kızımın adı Muazzez Karakuzu Allah rızası için sizden bir yardım eli istiyorum, kızımı bu beladan kurtarın bütün anneler çocukları için ellerini Allah açıp dua ediyorlar ben de her akşam kızım için dua ediyorum. Kızım bir an önce bu illetten kurtulsun çocuklarına kavuşsun diye. İnşallah Allah’ım benim de dualarımı kabul eder ve kızım evine dönerek çocuklarına kavuşur. Ne olur Allah rızası için kızıma yardım edin sizlere yalvarıyorum elinizi ayağınızı öpüyorum kızımı bu beladan kurtarın” diyerek yetkililere seslendi.

Şanlıurfa uyuşturucu kullanımı Gözü yaşlı anne