Gülveren sakinleri arsaların imara açılmasını istemiyor!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Gülveren kırsal mahallesinde yapılacak olan imar, köy sakinlerinin tepkisine neden oldu. Mahallenin imara açılacak olması nedeniyle yabancıların köylerine gelmesi durumunda mağduriyetlerin yaşanacağını belirttiler.

Haber Mehmet KIRVAR İddiaya göre köy sakinlerine dağıtılacak parseller yüksek fiyatlardan Milli Emlak tarafından açık ihaleye çıkarıldı. Köye yabancıların girmesine izin vermeyeceklerini söyleyen mahalle sakinleri, dışarıdan birilerinin gelmesi durumunda huzursuzluğun ortaya çıkacağını vurguladılar. Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz ise mahalle sakinlerine destek vererek, “Devletin burada tacir gibi davranmaması gerektiğini düşünüyorum. Öncelik buradaki insanların haklarının korunması gerektiği kanaatindeyim” dedi.

Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, 2018 yılında Milli Emlak arsaları yapı olarak kullanmasına izin vermesine rağmen bir süre sonra arsaların imara çıkması için açıktan ihaleye açtı. Yaşanan bu süreçte neye uğradığını şaşıran vatandaşlar konuyu yetkililere iletti.

Konuyla ilgili Urfa Değişim Mikrofonlarına konuşan köy sakinlerin yapılan bu haksızlığın durdurulması gerektiğini vurguladı.

“HANGİ KURUMA GİDİYORSAK KAPILAR KAPANIYOR”

Gülveren Köyü sakinlerinden Mehmet Çiçek daha önce aldıkları sözün yerine getirilmediğinden yakınırken sözlerine şöyle devam etti. “8 yıldır bu parseller köylüyle dağıtılacaktı sözde. Dağıtmayı bırakın dediler, köy yerleşim alanıdır onu da kabul ettik. Köylüye verilmeyip açık artırmaya çıkarılacak. Bu düpedüz ranttır. Hangi kuruma gidiyorsak kapılar yüzümüze kapanıyor. Kendi derdimizi anlatamıyoruz. Güvenlikçi içeriye almıyor. Bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerden çözüm bekliyoruz.”

MİLLİ EMLAK YAPI OLARAK KULLANIN DEDİ!

Gülveren Köyü sakinlerinden İsmail Ay da daha önce Milli Emlak tarafından yapı olarak kullanılmamaları için izin verildiğini ve bunun için de kamu bankalarına para yatırdıklarını söyledi.

İsmail Ay “Bütün devlet kurumlarına gittik. 2018 yılından beri bu arsalar elimizdeydi. Milli Emlak tarafından bize yapı olarak kullanın dediler. 2021 yılında bu arsalarla ilgili bir yazı yazdım. İhale Ankara’da yapılacaktı. Ve bütün köylü mağdur olacaktı. Şu anda bir evin oturduğu alanda 4 aile yaşamaya çalışıyor. Yerleşim alanımız çok dardır. Mağduruz şu anda ondan sonra geçenlerde bir ihale çıktı. Valiliğe bir yazı yazdık. Dedik bu ihale bizim için sıkıntı burası meraydı biz yerleşim alanına çevirdik. İmara açtık. İmardan sonra yapı belgesini herkes çıkardı. Yapı belgesi 2017’de vardı. Biz 2018 yılında yaptık. Parayı da Milli Emlak’a yatırdık. Kamu bankalarına yatırdık. Ondan sonra diyorlar bu ihale açıktır” şeklinde konuştu.

DEVA PARTİSİ’NDEN KÖYLÜYE DESTEK

Köy sakinlerinin yaşadığı mağduriyetin derhal giderilmesi gerektiğini söyleyen Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz “Ahmet Tüysüz öncelikle burada köylünün mağduriyeti var. Gülveren Köyünde Hazine tarafından açık ihaleye çıkarılan bu parsellerin satışı halinde dışardan gelecek insanlara satılacak. Ve köylü mağdur olacak. Devletin burada tacir gibi davranmaması gerektiğini düşünüyorum. Öncelik buradaki insanların haklarının korunması gerektiği kanaatindeyim. Buraya dışardan gelecek olanlar köylüyü huzursuz edecek. Dolayısıyla devletin buradaki köylüleri mağdur etmek yerine çözüm bulması gerektiğini söylemek istiyorum” dedi.

Milli Emlak Haliliye ilçesi Gülveren kırsal mahallesi