Gümrük Hanı'nda vantilatörlü serinleme

TAKİP ET

Türkiye'nin en sıcak ili Şanlıurfa'da, tarihi hanlar bölgesinde bulunan Gümrük Hanına gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, vantilatörlerle serinletiliyor.

Sıcaklığın 45 derecenin üzerine çıktığı Şanlıurfa'da vatandaşların sıcaklıktan korunması için farklı yöntemler uygulanıyor.

2019 Göbeklitepe Yılı olması nedeniyle ziyaretçi akınına uğrayan Şanlıurfa’da sıcaklıkların etkisini göstermesiyle birlikte harekete geçen işletmeciler, ziyaretçileri sıcaktan korumak için farklı yöntemler uyguluyor. Tarihi hanlar bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ederek dinlendiği Gümrük Hanı vantilatörlerle serinletiliyor.

Güneş ışınlarının en dik düştüğü öğlen saatlerinde üstü brandalarla kapatılan Gümrük Hanı'nda dinlenmek, çay ya da kahve içmek için gelen ziyaretçiler, kurulan 8 vantilatörle serinletiliyor.

Gümrük Hanı'n ortasına yerleştirilen büyük vantilatörlerin serinliğiyle dinlenen ziyaretçiler durumdan oldukça memnun.

Gümrük Hanı'nda sıcaktan korunmak için uygulanan yöntemlerden memnun kaldıklarını söyleyen ziyaretçiler, "Şanlıurfa'da sıcaklıklar aşırı derecede olduğundan dolayı fazlasıyla yakıcı oluyor. Bu nedenle alınan bu serinletme önlemleri çok iyi olmuş. Hem serinliyoruz, hem de bu Gümrük Hanı'n mistik ortamında güneşten korunmuş oluyoruz. Bu tarz yerlerin yapılması insanlar açısından bayağı iyi. Biz Zonguldak'ta oturuyoruz, bizim ilimizde böyle bir sistem yok. Buraya gelince biraz şaşırdım fakat serinletme konusunda çok iyi geldi." şeklinde konuştular. 

Gümrük Hanı esnafları ise "Şanlıurfa çok sıcak bir ildir. Ayrıca hanın üzerinde bulunan çadırı, insanlar sıcaktan etkilenmesin diye taktık.  Bunun yanı sıra soğuk buhar etkisi ile insanların serinlemesini sağlamaya çalıştık. Elbette ki bu çadır, ortamın görümünü çok kötü etkilemiş. Bizim yetkili mercilerden talebimiz, Hana yakışır bir çadır sistemi ile Hanın üzerinin kapatılmasıdır. Her ne kadar şu anki çadır sıcaktan korusa da yine de değiştirilmesinde fayda olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandılar.



Bülent Karaca / Urfa Değişim



 

gümrük hanı gümrük hanı da vantilatörlü serinleme Şanlıurfa haberker serinlemenin yolu