Haberleri bu kez çocuklar yazdı

TAKİP ET

Şanlıurfa'daki yerel gazeteleri ziyaret eden çocuklar, gazetemizde önce muhabirlerin yardımıyla haber yazdılar, ardından gazete için hazırladıkları haberlerin baskısını yerinde gözlemlediler. Gazeteciliğe ilgi duyan çocuklar, haberlerin yazılmasından gazetenin okuyucuya sunulmasına kadar her detayı yerinde inceledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan okul başarısı yüksek olan çocuklarla sosyal uyum etkinliği projesi kapsamında Türkiye genelinde çocuklar, belirli gün ve haftalarda çeşitli meslek gruplarını ziyaret ederek bilgi sahibi oluyor.





10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Eyyübiye Sosyal Hizmet Merkezi Okul Destek Projesinde yer alan çocuklar, Şanlıurfa’daki yerel gazeteleri ziyaret etti. 

 



Haber yazdılar, gazetenin baskısını incelediler

Gazetemizi öğretmenleriyle birlikte ziyaret eden okul destek projesinde yer alan çocuklar, haberlerin nasıl yazıldığı ile ilgili gazetemizin muhabirlerinden bilgi aldı.





Bilgisayarlara oturarak kendi haberlerini yazan çocuklar, daha sonra matbaa bölümüne geçerek gazetelerin nasıl basıldığını incelediler.





Gazeteciliğe ilgi duyan çocuklar, gazetecilik mesleğinin heyecanlı olduğunu belirttiler.





Gazeteciliğin her detayını inceleyen çocuklar, meslek ile ilgili bilgi veren gazetemizin muhabirlerine teşekkür etti.









Urfa Değişim

haberleri bu kez çocuklar yazdı Şanlıurfa’daki yerel gazeteleri ziyaret eden çocuklar gazetemizde önce muhabirlerin yardımıyla haber yazdılar aile Çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı eyyübiye sosyal hizmet merkezi okul destek projesi 10 ocak Çalışan ga