Halen net bilgi verilmiyor

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 5 yıllık planlamayı açıklarken en fazla merak edilen projelerin ne zaman biteceği tarihini belirlemedi. Bu nedenle devam eden projelerin ne zaman biteceği ve bu çalışmalardan dolayı oluşan sorunların ne zaman sona ereceği de belirsizliğini koruyor.

Şanlıurfa'da birçok proje için bitirilmesi planlanan tarihin üzerinden aylar geçmesine rağmen bu çalışmalar halen bitirilemedi. Özellikle en önemli projeler olan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşak Projesi ve Karakoyun Viyadük Projesi üzerinde yapılan çalışmaların oldukça uzun sürmesi yeni sorunlar ortaya çıkarıyor. Bu nedenle vatandaşlar sorunların bitmesi için söz konusu çalışmaların bir an önce sona ermesini istiyor.

Şanlıurfa'nın trafik karmaşasının sona ermesini sağlayacağı belirlenen trambüs projesi ile ilgili çalışmalar da belirlenen tarihte bitirilemedi. Trambüsün uygulamaya geçeceği tarihin üzerinden 1 yıldan fazla süre geçmesine rağmen Şanlıurfalılar halen trambüsü kullanamıyor. Trambüs projesinin ne zaman biteceği ve trafik akışının ne zaman düzene gireceği belirsizliğini korurken, proje ile ilgili vatandaşın kafasında birçok soru var.







Beyazgül, 5 yıllık planı açıkladı ama tarih vermedi

Birçok projenin ne zaman biteceği belirlenmezken, bu projeler üzerinde yapılan çalışmaların oluşturduğu sorunların da uzun bir süre daha devam edeceği öngörülüyor. Önceki gün 2020-2024 stratejik plan çalışmaları kapsamında STK'larla bir araya gelerek çalıştay düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, görev yapacağı 5 yıllık planlarını açıkladı. Ancak yapılacak olan çalışmaları belirten Beyazgül, merak edilen Çevik Kuvvet Kavşak Projesi, Karakoyun Projesi ve Trambüs Projesinin ne zaman biteceğini belirtmedi. Başkan Beyazgül, söz konusu projeler ile ilgili sürekli çalışmaların devam ettiğini belirtirken, projelerin ne zaman sona ereceği sorusuna cevap halen bulunmadı.







Raylı sistem Şanlıurfa'nın gündeminde yok mu?

Çalışmaların durduğu ve iş makinelerinin çalışma alanından götürüldüğü Karakoyun Projesi ile ilgili dava sürecinin devam ettiğini söyleyen Beyazgül, Çevik Kuvvet Köprülü Kavşak Projesi ile ilgili de durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bildirdiklerini ve çalışmalar için Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Şükrü Karatepe ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin Şanlıurfa'ya geleceğini ifade etti. Beyazgül, Trambüs Projesi için ise çalışmaların devam ettiği sözlerinin altını çizdi. Ancak Trambüs Projesi ile ilgili çalışmaların ne zaman biteceği ve trambüsün ne zaman uygulamaya geçeceğine yönelik tarih vermedi. Beyazgül, Şanlıurfa'nın trafik sorununun giderileceği öngörülen ve daha önce de bahsedilen raylı ulaşım sisteminden hiç bahsetmedi.





 

halen net bilgi verilmiyor Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı zeynel abidin beyazgül 5 yıllık planlamayı açıklarken en fazla merak edilen projeler Çevik kuvvet köprülü kavşak projesi trafik akışının ne zaman düzene gireceği