Halı yıkamacılarda bayram mesaisi yoğun

TAKİP ET

Havaların ısınmasıyla birlikte bazı iş alanlarında canlılık yaşanırken, halı yıkama merkezlerinde de yoğunluk yaşanıyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte kışlık halılarını kaldıran ev hanımlarının adresi halı yıkama merkezleri oluyor. Bu nedenle halı yıkama merkezlerinde yoğunluk hakim oluyor. Yıkamacılar gece gündüz demeden yıkadıkları halıları Ramazan Bayramı öncesi müşterilerine yetiştirmeye çalışıyorlar.

Özellikle son sistem makineler ve temizleticiler ile yıkama yapan halı yıkama merkezlerinde hızlı bir telaş yaşanıyor. Halı yıkama merkezi sahibi Salih Aktaşoğlu, Şanlıurfalı hanımların tercihlerini halı yıkatma merkezlerinden yana kullandıklarına dikkat çekti.



Aktaşoğlu, “Bir zamanlar evlerde Urfalı hanımların toplu halde 1-2 günlerini ayırarak halı yıkıyorlardı. Bu halılar özellikle Arap sabunu olarak nitelendirilen temizlik ürünleri ile yıkanırdı. Bazı lekeler çok inatçı ve halılardaki en büyük sorunların başında ise lekelerin çıkmaması ve halılarda kullanılan boyaların karışarak halıyı kötü bir görünüme kavuşmasına neden oluyordu. Son yıllarda özellikle halı yıkama merkezleri bu konuda hanımların yardımına yetişti.” şeklinde konuştu.

 

halı yıkama merkezi sahibi salih aktaşoğlu Şanlıurfa haberler son dakika