Haliliye, şantiyeye dönüşmüş durumda

TAKİP ET

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, yapılan çalışmalarla ilçenin şantiyeye dönüştüğünü belirtti. Canpolat, çalışmalarda hiçbir mahalle ayrımı yapılmadan tümüne eşit davranıldığını vurguladı.

Haliliye ilçesinde birçok çalışmanın devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, yapılan ve devam eden çalışmalar ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Göreve gelmeden önce söz verdikleri çalışmaları hız kesmeden gerçekleştirmeye devam ettiklerinin altını çizen Canpolat, ilçeyi adeta şantiyeye dönüştürdüklerini belirtti.







'Eksik kalan ve yeni yapılacak olan park alanlarında çalışmalar başladı'

Birçok mahallede yol genişletme ve park çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Mehmet Canpolat, "Bizler Haliliye Belediyesi olarak ilçeye hizmet için canla başla bir mücadeleye girdik. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, tüm mahallelerde gerek sokak, gerek konteynır yıkamaları gerekse ilaçlama çalışmalarımızı rutin bir şekilde sürdürüyoruz. Boş bulunan araziler de dahil olmak üzere temizlik çalışmalarında sürekli sahadayız. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı 5 ekip kırsalda, 5 ekip de merkez mahallelerimizde gerek yeni yollar açma çalışmaları, gerek kaldırım yapma ya da tadilatı, gerekse  parke taşı serimlerine ve tadilatlarına devam ediyor. Park ve bahçeler çalışmaları ile ilgili daha önce de ifade ettiğimiz gibi temalı kimlikli parklar yapacağız. Haliliye Belediyesi her zaman yenilerin yeniliklerin belediyesi olmuştur. Parklarımızı daha fazla güzelleştirmek adına çiçek şelaleleri ile süslüyoruz. Parklarımızdaki şelale şölen inşallah artarak devam edecek. Bazı mahallelerimizdeki ziyaretlerimizin ardından buradaki parklarda ağaç dikim çalışmaları başladı. Konuklu Mahallemizdeki parklar da devreye girecek. Ahmet Yesevi Mahallesinde eksik kalan parklarımız vardı, buralarda da şu anda iş makineleri çalışıyor. Devteşti, Karşıyaka mahallelerimizde de park yapma çalışmaları sürerken, diğer mahallelerimizde ise parkların tadilatları ve semt pazarı yapma çalışmalarımız sürüyor. Karşıyaka Mahallemizde de yeni tahsis ettiğimiz yerle birlikte taziye evi, halı saha ve ihtiyaca uygun semt pazarı yapma ile ilgili projelendirme çalışmamız bitmek üzere. En kısa zamanda da ihaleye çıkacak." dedi.  



 



'Metruk binaların yerine park yapacağız'

Mahallede bulunan metruk binaların yıkılarak yerine mahalleye park kazandıracakları sözünün altını çizen Başkan Canpolat, "Atatürk Mahallesinde bekleyen bir sorun vardı, burada Güzel Sanatlar Akademisi tadilatı ile uğraşıyoruz. Onun arka kısmında kalan yaklaşık 10 metruk bina vardı, bu binaların da istimlaklerini gerçekleştirdik. Yine orada yolların genişletme çalışması yapacağız. Ayrıca mahallede park eksikliğinin olması nedeniyle talepleri göz önünde bulundurarak istimlak ettiğimiz metruk binalarının yerine park yapımını gerçekleştireceğiz. Yine Hamidiye Mahallesinde bulunan bir yolda trafik tıkanıklığının sürekli yaşandığı bize iletilmişti. Bunun üzerine gerekli talimatları verdik ve yapılan çalışmalarla oradaki sorun da çözülmüş oldu." diye konuştu.  



 



'Ata sporlarıyla ilgili spor akademisi kulübü kuracağız'

Kurulacak olan spor akademisi kulübünde ata sporlarının yapılacağını vurgulayan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, "Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzce devam eden birçok kurslarımız var. Yine yeni olarak hizmete açtığımız 3 yüzme havuzla yaklaşık bin çocuğa ücretsiz, rehber hocalar, kurs öğreticileri, yüzme hocaları ve cankurtaranlar eşliğinde hizmet veriyoruz. Sosyal İşler Müdürlüğü çalışmaları, saha çalışmaları, evde bakım hizmetleri, binaların bahçe temizliği ile ilaçlama hizmeti konusunda da çalışmalarımız sürdürmeye devam ediyoruz. Karşıyaka bölgesinde, köprülü kavşağın yakınında bir yerimiz var ve bu alanda kompleks bir tesis yapmayı düşünüyoruz. Bunun içerisinde kütüphane, gastronomi merkezi, meslek edindirme sertifikasyon merkezi olacak. Bununla ilgili projenin yüzde 70'lik kısmını çizmiş bulunuyoruz. Belediye olarak ata sporlarıyla ilgili bir spor akademisi kulübü yapmayı düşünüyoruz. Bunun yer tahsisi için görüşmeler devam ederken, projeye de başlamış durumdayız." şeklinde konuştu.

  

'170 mahallemizde faaliyet gerçekleştiriyoruz'

Toplam 170 mahalleye hizmet verdiklerini ifade eden Canpolat, "32 merkez mahallemiz ile 138 de kırsal mahallemiz olmak üzere tüm mahallelerimizde faaliyet içerisindeyiz. Haliliye ilçesi şu anda şantiyeye dönüşmüş durumda. Çalışmalarımızda hiçbir mahallemizi ayır tutmadan tümüne eşit hizmet götürmeye çalışıyoruz. Şu anda kırsalda 12 taziye evinin inşaatı başladı. Yaklaşık 10 taziye evi yarım kalmıştı, bunların da ihalesi yapıldıktan sonra inşallah en kısa zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Yine kırsalda çocuklar için okul bahçelerinde oyun alanları yapmak için çalışmalarımız başladı. Çalışmalarımız hız kesmeden artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.



 



'Belirlenen alanlar dışında kurban satışı ve kesiminin yapılmamasını istiyoruz'

Başkan Mehmet Canpolat, "Yaklaşan kurban bayramı vesilesiyle tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum. Bayramda da temizlik işleri müdürlüğümüzce kurban satış ve kesim alanlarını belirledik. Vatandaşlarımızdan da ricamız, resmi olarak belirlenen alanlar dışında hayvan satışı ve kesimi yapmasınlar. Bu durum hijyenik açısından çok önemlidir. İnşallah vatandaşlarımı her yıl olduğu gibi bu yıl da çıkan bu komisyon kararına uyacaktır. Bizler de Haliliye Belediyesi olarak bayram boyunca sahada tüm temizlik işlerini üstleneceğiz." şeklinde ifade etti.  

 

haliliye şantiyeye dönüşmüş durumda haliliye belediye başkanı mehmet canpolat metruk binaların yerine park yapacağız hız kesmeden gerçekleştirmeye devam ettikleri