'Haliliye'ye eşit hizmet verilmemiş'

TAKİP ET

Saadet Partisi Haliliye Belediye Başkan adayı Mustafa Hekimoğlu, Haliliye'de en fazla sorunun kırsal kesimde bulunduğunu ve ilçenin geneline eşit hizmet verilmediğini söyledi. Hekimoğlu, ilçe sınırları içinde bulunan Göbeklitepe'nin de tanıtımının yeterince yapılmadığını belirtti.

31 Mart Seçimleri için belediye başkan adayları son çalışmalarını yaparken, Saadet Partisi Haliliye Belediye Başkan adayı Mustafa Hekimoğlu da ilçenin sorunlarını, vatandaşların taleplerini ve gerçekleştireceği projeleri gazetemize açıkladı. Haliliye ilçesinde bugüne kadar eşit hizmet sunulmadığını belirten Hekimoğlu, kırsal alanlarda büyük problemlerin yaşandığını ifade etti. İlçede rakip adayların durumunu da değerlendiren Mustafa Hekimoğlu, "Onlar bizim gibi rahat bir şekilde vatandaşları ziyaret edemezler. Çünkü onların geçmişi temiz değil." dedi.



'Gençler uyuşturucu bataklığına saplanacak dereceye gelmişler'

Urfa Değişim mikrofonuna konuşan Haliliye Belediye Başkan adayı Mustafa Hekimoğlu, "Vatandaşlarımızı ziyaret ettiğimiz zaman en çok sorun olarak bize yansıyan şikayetler temizlik konusu oldu. Özellikle kırsal kesimlerde yol, kanalizasyon ve içme suyu sorunlarının olduğunu gördük. Kırsal kesimlerde spor sahalarının olmaması, yeterince gençlik merkezlerinin olmaması, bu hizmetlerin bayağı ihmal edilmiş olması bize iletilen problemlerdir. Özellikle kırsal mahallelerimiz o kadar ihmal edilmiş ki bu mahallelerde yaşayan gençler eğitim anlamında da geride kalmışlar. Bu durumda bu mahallelerde maddi yetersizliklerinin de olmasından dolayı bu gençler uyuşturucu bataklığına saplanma derecesine gelmişler." diye konuştu.  





'Suriyeliler, gençlerimizi etkiliyor'

Suriyelilerin Şanlıurfalı gençleri etkilediğini belirten Hekimoğlu, "Şanlıurfa'da Suriyelilerin de yoğunlukta olması, gençlerimizin sosyal alanlarını oldukça etkilemiş durumda. Öte yandan ekonomik sıkıntılar kendi esnafımızı olumsuz etkilemiş. Haliliye'nin bir kısmı iyi derecede hizmet görmüşken, diğer kısmı aşırı derecede ihmal edilmiştir. Biz vatandaşlarımıza o ihmalleri ortadan kaldırma sözü verdik. Eğer belediye başkanı olarak göreve gelirsek, ekiplerimizle birlikte o mahallelerle tek tek ilgileneceğiz. Bu mahalleler ile ilgili bir liste hazırlayarak, sorunların tarihini yazarak o mahallelere hizmeti ne zaman götüreceğimizi ileteceğiz." şeklinde konuştu.  





'Tarımsal anlamda üretimi ön plana çıkarıyoruz'

Haliliye için projelerini açıklayan Hekimoğlu, "Biz yol, su elektrik hizmetlerini zaten proje olarak sunmuyoruz. Onlar zaten yapacaklarımız arasında bulunuyor. Ancak projelerimiz sosyal, istihdam ve gençlik üzerine yoğun olarak programlanacak. Projelerimizin temeli, üretime dayalıdır. Bu üretim de iki çeşit olacak. Birincisi tarımsal anlamda, ikincisi de turizm anlamında olacak. Biz bunları iyi işlediğimiz takdirde arkasından sanayi de gelişmiş olacak. Bilindiği üzere Türkiye'nin en genç nüfusuna sahibiz. Tarımsal anlamda biz bu gençleri kooperatifler vasıtasıyla eğiteceğiz. Tarım alanlarını ya satın alacağız ya da kiralayacağız. Şanlıurfa'nın en fazla ürettiği ürünler hangileriyse o ürünlerin üretimini sağlayacağız. Bu durumda hem istihdamı sağlayacağız hem de üretimi artırmış olacağız. Bununla birlikte yine kooperatifler aracılığıyla hayvan ve hayvan ürünleri üretiminde gençlerimizi ve kadınlarımızı yönlendirerek, onların eğitimini sağlayarak iş alanları kazandıracağız." ifadelerini kullandı.   





'Turizmde gençlerimize büyük ihtiyaç var'

Hekimoğlu, "Turizm üzerine olan projemizde ise gençlerimizin turizm alanında kendilerini geliştirmesi, yabancı dil öğrenmeleri konusunda teşvik edeceğiz. Çünkü turizm anlamında gençlerimize çok ihtiyaç var. Çünkü Şanlıurfa'ya gelecek olan turistlere cevap verebilecek yeni neslin olması gerekiyor. Gençlerimiz gelen turistlerle anlaşabilmeli, onların ihtiyaçlarını karşılayabilmeli. Sosyal dönüşüm ve istihdam anlamında ise yüzeysel olarak bu temel üzerine çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.



'Göbeklitepe, yeterince tanıtılmıyor'

 Göbeklitepe'nin tanıtımının yeterince yapılmadığını sözlerine ekleyen Belediye Başkan adayı Hekimoğlu, "Göbeklitepe'nin bizim Haliliye sınırları içerisinde yer alması büyük bir avantajdır. Biz bu avantajı gençlerimizle değerlendirirsek, sadece Şanlıurfa için değil, Türkiye'nin genelini besleyecek bir alt yapıya sahip olacağız. Şu anda Göbeklitepe ile ilgili tanıtımlar gerçekten yetersizdir. Bilindiği gibi 2019 yılı Göbeklitepe Yılı olarak ilan edildi ama bakıyoruz da 3 ay geçmesine rağmen ortada buna yönelik hiçbir şey yok. Kokteyl ve turlardan başka fiili hiçbir çalışma yok. Biz belediye başkanı olarak göreve geldiğimiz zaman dünya lobilerine bunun tanıtımını yapacağım. Bunun alt yapılarını oluşturacağız, konaklama için yatak sayılarını artıracağız. Bunu da gerek yatırımcıları buraya çekeceğiz, gerekse eski Urfa evlerini restore ederek bu ihtiyacı karşılayacağız. Çünkü turistler Şanlıurfa'ya geldiği zaman binaları tercih etmez. Kendi yaşamımızı sergileyen güzel ortamları daha çok tercih ederler. Biz turistlerin günü birlik gelmeleri için değil, burada günlerce kalmasını sağlamak için çalışmalar yürüteceğiz. Bu nedenle gençlerimizin turizm alanında kendilerini  çok iyi yetiştirmelerini istiyoruz. Biz bu gençlerimizi turizme yöneltmezsek, başka illerden eleman getirmek zorunda kalacağız." şeklinde ifade etti.  





'Rakiplerimizin halkın içine çıkacak yüzleri yok'

"Biz sürekli halkla iç içeyiz. Bu nedenle vatandaşlar sorunlarını da taleplerini de rahat bir şekilde bize iletiyor." diyen Mustafa Hekimoğlu, "Ancak rakiplerimizin böyle pozisyonları yoktur. Rahat dolaşamıyorlar, kendilerini ifade edemiyorlar. Çünkü onlar geçmişte yanlış bir sistem uygulamışlar. Maalesef bugün halkın içine çıkacak yüzleri de yoktur. Bu profili kendileri yaratmıştır. Onlar sadece billboardları iyi kullanarak soğuk bir resimle vatandaşların karşısına çıkıyorlar. Ancak biz sıcak yüzümüzle rahatça vatandaşlarla tokalaşıyoruz. İnsanlar da bizi sıcak karşılıyorlar. Onları bu durumdan kurtarmamızı istiyorlar. Bu durum bizi motive ediyor. Bu nedenle biz sandıktan başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyoruz. Bu halk artık üç maymunu oynamıyor. Her şeyi görüyor, duyuyor ve hissediyor. Dolayısıyla bu çabaları da sonuçsuz kalacak." sözlerine yer verdi.  



Hekimoğlu, "Haliliye halkı sandığa gitmeli ve inandıkları belediye başkan adaylarına oylarını vermeli. Hiçbir algının etkisinde kalmamaları sadece ellerini vicdanlarına atarak oy kullanmalılar. İnandıkları kişilere oy versinler ama mutlaka sandığa gitmeliler." dedi.   



Haber: Murat Doğan / Urfa Değişim



haliliyeye eşit hizmet verilmemiş saadet partisi haliliye belediye başkan adayı mustafa hekimoğlu urizmde gençlerimize büyük ihtiyaç var 31 mart seçimleri haliliye ilçesinde bugüne kadar eşit hizmet sunulmadığını belirten hekimoğlu