Hangi Vali, Urfa'dan mezar yeri aldı?

TAKİP ET

1990 ila 1996 yılları arasında Şanlıurfa'da valilik görevini sürdüren T. Ziyaeddin Akbulut, Şanlıurfa'ya duyduğu sevgiyi ileri seviyeye taşıyarak, Şanlıurfa'dan iki mezar yeri aldığı iddia edildi.

Bir Valinin görev yaptığı kente duyduğu sevgiyi anlatmanın en somut örneği Şanlıurfa'da yaşandı. Şanlıurfa’da 1990 ila 1996 yılları arasında görev yapan Vali T. Ziyaeddin Akbulut, her fırsatta Şanlıurfa’ya olan sevgisini gizlemeden rahatlıkla söylüyordu. Başta Balıklıgöl Platosunun şu anki durumunu kazandıran ve birçok çalışmaya imza atan eski Vali Akbulut, Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel yapısına sahip çıkılması gerektiğini sürekli dile getiriyordu.



 



Şanlıurfa'yı memleketinden ayrı tutmuyor

1996 yılında Konya Valiliği görevine atanan Şanlıurfa eski Valisi Akbulut, başarılı çalışmalarını Konya’da da devam ettirdi. Vatandaşlarla iç içe olmasıyla her kesimin gönlünü alan T. Ziyaeddin Akbulut, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti Tekirdağ milletvekilliği de yaparak hizmetlerini devam ettirdi. Bıraktığı kalıcı eserlerle de adından söz ettirmeye devam eden eski Vali Akbulut, her fırsatta Şanlıurfa'yı ziyaret ederek özlem gideriyor. Akbulut, Şanlıurfa'yı da kendi memleketinden ayrı tutmuyor.



 



Şanlıurfa'da iki mezar yeri satın aldı

Duyduğu sevgi ile Şanlıurfa'dan ayrılmak istemeyen T. Ziyaeddin Akbulut, bu sevgisini vefat ettikten sonra da sürdürmek istedi. Vefat ettikten sonra Şanlıurfa'da toprağa verilmesini isteyen Akbulut, Şanlıurfa’da iki mezar yeri alarak adeta bir ahde vefa örneği gösterdi. Bediüzzaman Aile Mezarlığında kendisi ve eşi için iki adet mezar yeri alan Akbulut’un Şanlıurfa’ya olan sevgisinin büyük bir ispatı olarak görülüyor.      

Eski vali Akbulut'un mezarlıkta satın aldığı alana mezar taşı diktirdiği ve mezar taşlarının üzerine 'Akbulut Ailesi' yazdırdığı belirtildi.



hangi vali urfadan mezar yeri aldı? 1990 ila 1996 yılları arasında Şanlıurfa’da valilik görevini sürdüren hizmetlerini devam ettirdi en somut örneği Şanlıurfada yaşandı