Harabe evde 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Hakimdede mahallesinde 4 çocuğu, eşi ve kayınvalidesiyle birlikte yaşayan Melek Kaya yaklaşan kış öncesi yetkililerden destek istedi.

Türlü zorlukların belini büktüğü Kaya ailesi, geçim sıkıntısının da bıraktığı etki ile hayatta kalmaya çalışıyor. 4 çocuklu Melek Kaya ev temizliği yaparak hem çocuklarını okutuyor hem de ailesini ayakta tutmaya çalışıyor.

Daha önce hamallık yaparak evini geçindiren eşinin özel rahatsızlığından dolayı çalışamadığını aktaran Kaya, eşinin işsiz olması ve geçim sıkıntısı nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyledi.

“AŞ EVİNDEN ALDIĞIM YEMEKLERLE KARNIMIZ DOYUYOR”

8 Yıllık evli olan Melek Kaya, hayatın her zorluğuna karşı savaş mücadelesi vermeye devam ediyor. Aş evinden aldığı yemek yardımlarıyla çocuklarının karnını doyuran kaya, sokaklarda bulduğu eski kıyafet ve tahta parçalarıyla da çocuklarının soğuktan etkilenmesini engelliyor.

Mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Kaya, zor günlerden geçtiklerini ve çocuklarının eğitimi konusunda yetkililerden destek beklediğinin altını çizdi.

"BÖYLE BİR YAŞANTIDA 4 ÇOCUKLA BİRLİKTE GEÇİNMEK ÇOK ZOR OLUYOR”

Melek Kaya, eşinin işsiz olması ve geçim sıkıntısı nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyledi. Kaya sözlerini şöyle sürdürdü, "Böyle bir yaşantıda 4 çocukla birlikte geçinmek çok zor oluyor. Eşim daha önce hamallık yapıyordu biraz da olsa geçinebiliyorduk şu anda ise eşim çalışmıyor. Ben de bazen evlere temizlik falan olursa birkaç saatliğine gidip çalışıyorum o şekilde evimi geçindirmeye çalışıyorum. Dediğim gibi gerçekten 4 çocukla birlikte burada kalmak çok zor oluyor ama dediğim gibi insan mecbur kalınca her şeyi kabulleniyor" dedi.

“YAKLAŞAN KIŞ ÖNCESİ ÇOCUKLARIMIN ÜŞÜMEMESİ İÇİN YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUM”

Kaya, yetkililerden kendilerine yardım edilmesini isteyerek, "Yaklaşan kış ayında çocuklarımın üşümemesi için yetkililerden yardım bekliyorum. Evimiz çok eski ve kış aylarında çok soğuyor. Çocuklarım üşümesin, hastalanmasınlar istiyorum" diye konuştu.

“ESKİDEN BİRAZ DAHA İYİYDİ BU EV AMA GÜN GEÇTİKÇE EV DEMEYE BİN ŞAHİT İSTİYOR”

Mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Kaya, yetkililerden destek beklediğini söyleyerek “Sizin aracılığınızla devlet erkanına seslenmek istiyorum. Bizler bayağı sıkıntı yaşıyoruz en azından hiç olmazsa önümüz kış, bu kış ayında bize yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Bahçemiz su doluyor. Geçim sıkıntısı zaten var üstüne bir de bu tür sıkıntılar eklenince çıkılmaz bir hal alıyor. Sığınacak başka bir yerimiz olsaydı inanın ki oraya giderdik fakat sığınacak bir yerimiz olmadığı için mecburen burada kalıyoruz. Ben gelin olarak bu eve geldim bu evde 8 seneden beridir yaşıyorum. Eskiden biraz daha iyiydi bu ev ama gün geçtikçe ev demeye bin şahit istiyor” ifadelerini kullandı.

“HER GENÇ KIZ GİBİ BEN DE YUVAMIN GÜZEL OLMASINI İSTERDİM”

‘Her genç kız gibi ben de yuvamın güzel olmasını isterdim’ diyerek sözlerini devam ettiren Kaya, “İster istemez her genç kız gibi ben de yuvamın güzel olmasını isterdim. Zor da olsa mecburen bu yaşantıya katlanmak zorundayım. Yaz aylarında milletin dışarı attığı tahtalar olsun, elbiseler olsun onları toplayıp kışın yakacak olarak kullanıyoruz. Kışımızı o şekilde geçiriyoruz. Aş evine gidip yemek alıyorum. Benim babam emekli, annem ise bakıcılık yapıyor onlar da bana elinden geldiğince destek olmaya çalışıyor fakat onların da maddi durumu iyi olmadığı için biraz zorlanıyoruz. Biz de yaşantımız böyle olsun istemezdik. Bu evde 7 kişi yaşıyoruz. Ben sürekli kendimden kısarak çocuklarımın giyimi olsun yemeği olsun harçlığı olsun karşılamak istiyorum fakat eldeki imkânlar bir türlü el vermiyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Şanlıurfa Eyyübiye Hakimdede mahallesi