Harran Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci!

TAKİP ET

Harran Üniversitesi (HRÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2022-2023 Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti.

Harran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun 2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, Eyübbiye kampüsünde gerçekleştirildi. Törene katılanlar arasında öğrenci aileleri ve okul yöneticileri yer aldı.

Konuşmacılığını Fikriye Yılmazoğlu ve Merve Atgüden’nin yaptığı Mezuniyet töreninde konuşan, HRÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü DOÇ. DR. Hasan Şahin, ‘’ ileride sizi mimar, mühendis olarak göreceğiz bunun için mutluyuz’’ dedi.

Harran üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu müdürü DOÇ. DR. Hasan Şahin, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Teknik Bilimler meslek Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin gururunu yaşamaktayız. Bu gurur sadece üniversitemiz ve Yüksekokulumuzda değil, çocuklarının bugüne gelmesinde her türlü fedakarlığı gösteren anne ve babalar ve bugün mezun olan öğrencilerimize aittir.

Sevgili öğrenciler, mezuniyet törenini sizler ve bizler için farklı kılan şey deprem ve sel felaketinin ardından, uzaktan eğitime geçmiş olmasıdır. Bu süreçte derslerimizi online yapmak zorunda kaldık. Sizde derslere ve sınavlara online katılmak zorunda kaldınız. Sizin ne zorluklarla derslere katıldığınızı biliyoruz. Bu süreçte derslerini online izlemek zorunda kalan ancak bu tüm zorluklara rağmen şu anda karşımızda mezun olarak duran sevgili öğrencilerimiz, sizlerle gurur duyuyoruz.

Yapılan konuşmanın ardından okul birincisine plaket taktimi ve kütüğe künyesinin çakılması gerçekleştirildi. Okul birincisi olan Abdullah Şehsuvaroğlu, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Eğitim ve Öğretim hayatıma 17 yıl ara verdikten sonra yeniden sınava girip makine bölümünü kazandım. Teknik Meslek Yüksekokulu birincisi olarak bu anı paylaşırken, içimde gurur ve bir o kadar mutluluk olduğunu söyleyebilirim. Bu başarıya ulaşmakta bana desteği olan eşim İpek Şehsuvaroğlu olmak üzere hocalarım ve arkadaşlarımın destekleri büyük önem arz etmektedir.

Okul birincisinin yaptığı konuşmanın ardından sırasıyla mezunların geçit töreni, öğrencilere mezuniyet belge takdimi ve kep atma töreni gerçekleştirildi.

Törenin ardından Değişim Gazetesi mikrofonlarına konuşan Okul birincisi Abdullah Şehsuvaroğlu, ‘’Devlet Su İşlerinde personelim, eğitime 17 yıl ara verdikten sonra sınava tekrar girdim. Eğitim aşkımı hiçbir zaman kaybetmedim, 17 yıl sonra okulu birinci olarak bitirdim. Eğitim hayatım çok güzel geçti. Hocalarımızdan gerçekten memnunuz. YÖK Şanlıurfa’da Makine mühendisliği açarsa eğitime devam etmek istiyorum. Ama YÖK’ün açması lazım. Eşimi sınavlara götürürken 65 yaşında bir amca vardı 6. Üniversitesini bitirmişti. Neden ben yapamaz mıyım dedim. Amcadan feyz alarak okulu 35 yaşında bitirdim."

Harran Üniversitesi (HRÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Harran Üniversitesi