Hayat pahalılığı fuarları da etkiledi!

TAKİP ET

Şanlıurfa Fuar Merkezinde bu yıl onuncusu düzenlenen 'Gıda, Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya El Sanatları Fuarı'na Şanlıurfa'da yoğun ilgi var. Ancak fuarda esnaflar ürün satamamaktan şikayetçi, vatandaşlar ise pahalılık nedeniyle fazla alışveriş yapamadıklarını söyledi.

Türkiye’nin birçok ilinden coğrafi işaretli ürünlerin sergileneceği fuarda, Trabzon’dan Hatay’a, Ankara’dan, Van’a kadar birçok ilin yöresel ürünleri satışa sunuluyor. 13 Ocak Cuma günü kapılarını Şanlıurfalı vatandaşlarına açan, ’Gıda, Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya El Sanatları Fuarı 22 Ocak tarihine kadar sürmesi bekleniyor. Yoğun ilginin olduğu fuarda her ilden gelen esnaflar yörelerine özgü gıda ve ürünleri bu fuarda tanıtıyor.

’Gıda, Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya El Sanatları Fuarına giden Şanlıurfalı vatandaşlar, ürünlerin fiyatlarından yakınırken esnaflar da ilginin yüksek olduğunu fakat alım gücü düşük olduğu için vatandaşlara hak verdiklerini söyledi.

Urfa Değişim Gazetesinin mikrofonlarına konuşan ziyaretçiler ve stant sahipleri hayat pahalılığından dert yakındı.

İLGİ ÇOK ALIŞVERİŞ YOK!

Fuarı ziyaret eden Şehmuz Akkuş, her çeşit ürünün bulunduğunu fakat hayat pahalılığından dolayı vatandaşların fuardan yeteri kadar alışveriş yapamadığını belirtti.

Akkuş, “Gerçekten gıda fuara çok güzel istediğimiz her şeyi bulabiliyoruz. Her yerden ürünler geliyor tanıtımı yapılıyor. Şanlıurfaların ilgisi yüksek. Gelip ihtiyaçlarını buradan karşılayabiliyorlar fakat fiyatlar yüksek alım gücü düşük olduğu için vatandaşlar fiyatları görünce bir geri adım atıyorlar.” ifadelerini kullandı.

İLGİ YÜKSEK FİYATLAR EL YAKIYOR!

Tokat’tan fuara katılım sağladığını söyleyen Ramazan Yavuz, Şanlıurfalıların fuara fazla ilgi gösterdiğini daha ucuz ürünlere yöneldiğini ihtiyacı kadar alışveriş yaptığını hayat pahalılığından dolayı kaliteden çok ucuza yöneldiğini dile getirdi.

Yavuz, “Her şehirden buraya gelen kendi ürünlerini tanıtmak için stantlar kurmuş vaziyette. Şanlıurfa gerçekten güzel bir şehir, insanları cana yakın. Burada büyük bir ilgiyle karşılandık. Ceviz getirdik Şanlıurfa’ya gelen müşterileri memnun etmeye çalışıyoruz. Gelen müşterilerin alım gücü düşük olduğu için fiyatları yüksek buluyorlar. Onların da kendilerine göre bütçeleri var. Bütçelerine göre istediklerini alıyorlar.” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLARIN ORTAK SORUNU PAHALILIK”

Mardin’den fuara katılım sağladığını ve Şanlıurfalıların fuara yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Müslüm Acat da hayat pahalılığından dolayı insanların ürünleri almaya sıcak bakmadığını, fakat yine de ellerinden gelen kolaylığı Urfalılara yaptığını aktardı.

Müslüm Acat, “Mardin’den geliyoruz. Kendi yöremize ait ürünleri Urfalılara sunuyoruz. Onların da ilgisi takdire şayan gerçekten fuara yoğun katılım söz konusu gelen müşteriler istediği her şeyi bulabiliyorlar. Bazı müşteriler fiyatlardan yakınıyor. Ama elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

HAYAT PAHALILIĞI ZORLUYOR VATANDAŞLARI

Sürmene bıçaklarını satan Abdullah Tatlı, Şanlıurfa’daki fuara katıldığı için mutlu olduğunu, Urfalıların yoğun ilgisiyle karşılaştığını fakat hayat pahalılığından dolayı vatandaşların alışveriş yapmadan fuarı terk ettiklerini söyledi.

Tatlı, standına gelen vatandaşlara fiyat konusunda yardımcı olduğunu söyleyerek  şunları aktardı: “Şanlıurfaların fuara ilgisi son derece yoğun gerçekten Urfalılar akın akın geliyor. Gelip fuarı geziyorlar ilgisini çeken eşyaları ürünleri alıyorlar. Tabi yaşanan ekonomiden dolayı biraz alım güçleri düşmüş fakat yine de buradaki stant sahipleri ellerinden gelen kolaylığı sağlıyorlar.”

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Şanlıurfa Fuar Merkezi Gıda Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya El Sanatları Fuarı Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya El Sanatları Fuarı