Hayat pahalılığı küçükbaşa yönlendirdi!

TAKİP ET

Dünya genelinde yaşanan ekonomi dalgalanmalar vatandaşları Kurban Bayramı'nda küçükbaş hayvan almasına yönlendirdi. Bu bayram nedeniyle çoğu vatandaş tatili köylerinde ya da ilçelerde geçirdi.

Kurban Bayramı’nı nasıl geçirdiklerini gazetemize anlatan vatandaşlar yaşanan ekonomi sıkıntılardan dolayı tatil yapamadıklarını ve kurbanlık verme konusunda çok zorluk çektiklerini kaydetti.

Hayvan pazarlarında yüksek fiyatlardan dolayı büyükbaşlar satılmazken Türkiye genelinde vatandaşlar küçükbaşa yönelim gösterdi. Kurban Bayramında Türkiye genelinde 3 milyon küçükbaş kesildi. 

Enflasyonun ve kur fiyatların tavan yapması bazı vatandaşlar kurban kesememesine yol açarken geçmiş bayramlarda 2 adet küçükbaş hayvan kesenlerin gücü bu bayram sadece bir tanesine yetebildi.

Maddi ve manevi olarak eski bayramları aradıklarını söyleyen vatandaşlar hayat pahalılığın yanında insanların eskiye göre bayramlara fazla önem vermediklerini de belirtti.

MADDİ VE MANEVİ OLARAK ÖZLÜYORUZ!

Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda maddi durumlardan dolayı küçükbaş kestiğini söyleyen Kaan Karaca maddi ve manevi olarak eski bayramları aradıklarını ifade etti.

Kaan Karaca, “Bu bayram küçükbaş kestik güzel bir bayram geçirdik. Güzel bir bayramın ardından bugünde Urfa’nın Balıklıgöl ve tarihi yerlerini gezme fırsatımız oldu.

Eski bayramları arıyoruz tabi ki de çünkü o zamanların tadı tuzu vardı hem maddi hem manevi olarak birçok şeyi özlüyoruz. Ama bizlerde yarınları güzel çocuklarımız için bayrama çevireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

DEPREM FELAKETİNDEN DOLAYI EKONOMİ SIKINTILAR ÇOK!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden dolayı tüm Türkiye’nin ciddi ekonomi sıkıntılar çektiğini vurgulayan Mahmut Güney”Eski bayramları arıyoruz tabi ki de yaşanan deprem sel felaketlerinden dolayı yaşanan bir ekonomi sıkıntı var. Çünkü piyasalar baya yükseldi. 11 şehirde meydana gelen ve büyük hasarlara yol açan deprem tüm dünyayı feci şekilde etkiledi. Onun için bizler bu bayramı güzel bir şekilde geçiremedik kurbanlık bile alamadık.” dedi.

BU BAYRAM HERKES GİBİ KÜÇÜKBAŞ KESTİK!

Diğer vatandaşlar gibi maddi olarak gücünün küçükbaşa yettiğini söyleyen Ahmet Birçek, manevi olarak da insanlar eskisi gibi birbirine değer vermediğini sadece bayramlarda telefonlaştıklarını dile getirdi.

Ahmet Birçek, “Eskinden insanlar birbirlerini ziyarete giderlerdi şimdi ise insanlar ancak telefonla arıyorlar kimse kimseyi düşünmeden yaşamını idame ediyor. Maddi ve manevi olarak hiçbir şeyin tadı eskisi gibi değil ne yazık ki.

Bayram manevi ve maddi olarak karışık geçirdik. Manevi olarak eski bayramların tadına varamıyor insan. Ekonomi sıkıntılardan dolayı herkes küçükbaş hayvanlara yönelim gösterdiler. Onun için Yüce Rabbim bizlere daha güzel bayramlar yaşatmayı nasip etsin inşallah kimseyi kimseye muhtaç etmesin” ifadesini kullandı.

Hayat pahalılığı Kurban Bayramı küçükbaş hayvan alımı