Hediyelik eşyalarda 'Ebru' estetiği

TAKİP ET

Şanlıurfa'da ebru sanatını hediyelik eşyalara yansıtan Mehmet Alper Çiftçi, Göbeklitepe Yılına özel eserler oluşturdu. Ebru sanatının işlendiği vazolar, sanat sokağında görücüye çıktı.

Daha önce elbiselere işlenerek giyim sektöründe modaya yeni bir kapı aralayan ebru sanatı, bu kez hediyelik eşyalara işlendi. Ebru sanatının çeşitli materyallere işlenmesi farklı görüntüler oluşturdu. Ebru ile işlenen hediyelik eşyalar, sanat sokağında görücüye çıktı.







Çeşitli materyallere işleniyor

Ebru sanatını sadece kağıt üzerinde yapılması ile sınırlı kalmayarak farklı bir yöntem uygulayan Ebru Sanatı Sanatçısı Mehmet Alper Çiftçi, bu sanatı giyim sektörü ile buluşturarak modaya yeni bir bakış açısı kazandırdı. Elbiselere işleyerek ebru sanatını günlük hayatta kullanımını sağlayan Ebru Sanatçısı Alper Çiftçi, bu kez Göbeklitepe Yılına özel eserler geliştirdi. Çömlek, vazo ve diğer hediyelik eşyaların üzerine ebru sanatını işleyen Çiftçi, sanat sokağını ziyaret eden turistlerin yapılan bu eserlere hayran kaldıklarını belirtti.







Ebru sanatında sınır olmadığını, istenildiği taktirde bu sanata farklı görüşlerin uygulanabileceğini söyleyen Ebru sanatı Sanatçısı Mehmet Alper Çiftçi, "Ebru sanatı, sadece kağıt üzerine işlenmekle sınırlı değildir. Bunun çerçevesi genişletilebilir. Daha önce ebru sanatını elbiseler üzerine işleyerek Şanlıurfa'da bir ilki gerçekleştirmiştik. Bu sanat eserlerini gören turistler hayran kalmıştı. Bu kez hediyelik eşyaların üzerine bu sanatı işledik. Sanat sokağını ziyaret eden turistler, farklı olan bu eserleri çok beğeniyorlar. Ebru sanatını daha farklı alanlarda geliştirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.  







göbeklitepe yılına özel eserler ebru sanatını hediyelik eşyalara yansıtan mehmet alper Çiftçi hediyelik eşyalarda ebru estetiği Şanlıurfa haberler