Hep aynı sorun, umursanmıyor!

TAKİP ET

Camilerin engellilere uygun olmaması, sürekli şikayet edilmesine rağmen yeni camilerin yapımında da bu sorunu umursayan olmuyor. Yeni yapılan Şüheda Cami de yapılırken engelliler düşünülmedi.

Şanlıurfa'da birçok yapının engelli erişimine uygun olmaması, konusu sürekli şikayet konusu oluyor. Şanlıurfa'da bulunan camiler de engelli erişimine uygun olmaması nedeniyle en fazla şikayet konular arasında. Ancak her seferinde bu sorunlar dile getirilmesine rağmen bu talepler umursanmıyor, aynı yanlışlar yapılmaya devam ediyor.







Engellileri insandan saymıyorlar

Şanlıurfa'da yapıların plansız bir şekilde yapılması, engellilerin erişimine uygun olmaması tepki çekiyor. İbadetlerini yapmak için rahat bir şekilde camilere giremeyen engelliler, sürekli aynı talebi dile getirmelerine rağmen sorun çözülmüyor, aynı hatalar yapılmaya devam ediyor.







Cami yeni yapıldı ama aynı hata tekrarlandı

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yapılan Şüheda Cami de yeni yapılmasına rağmen girişe engelli rampası veya asansör yapılmadı. Girişi sadece merdiven basamaklarından oluşan plansızlığın baş gösterdiği Camiye gelen engelliler ibadetlerini yapmadan geri dönüyor.







Engellilerden tepki

Camiye ibadet etmek için giden engelliler, engelli girişi olmaması nedeniyle camiye girmedi. Caminin yeni yapılmasına rağmen engelli erişimine uygun olmamasına engelliler sosyal medyadan tepki gösterdi.

'Bu cahilliğimiz ne zaman bitecek?'

O kadar çaba sarf edilmesine rağmen camilerin engelli girişine uygun yapılmadığını belirten engelliler, yetkililere çağrıda bulunarak, "Sayın Valim , sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Müftüm ve diğer tüm yetkililer bu yanlışa dur deyin lütfen. Bu cahilliğimiz ne zaman bitecek. O kadar çaba sarf ediyoruz, camilerimiz engellilere uygun olsun diye ama boş. Anayasal hakkımız olmasına rağmen hala bu devirde herkesin gözü önünde 23 basamaklı girişi olan bir Camii sıfırdan inşaa edilebiliyorsa, pes diyorum artık. Yazıktır, günahtır, bu Camii belki 50 yıl, belki de 100 yıl hizmet edecek cemaate... Projeyi yapan mühendis ve onaylayan kurum bunu hala düşünemiyor mu? Hangi devirde yaşıyoruz? Yoksa her isteyen istediği gibi inşaatı kaldırabiliyor mu? Bunun bir kuralı, bir ölçüsü yok da ben mi kendi kendime böyle olmaz diyorum... İsyan etmemek elde değil. Ne yaşlı çıkabilir ne de Engelliler, bunun günahını vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Bu cami engellilere uygun olmadığı için ibadethaneye açılamaz, açılırsa anayasa çiğnenmiş olur." paylaşımında bulundu.

hep aynı sorun umursanmıyor! camilerin engellilere uygun olmaması engelli erişimine uygun olmaması nedeniyle cami yeni yapıldı ama aynı hata tekrarlandı Şüheda cami Şanlıurfa ın haliliye ilçesi