'Hızmalı Köprü intihar noktası oldu'

TAKİP ET

Mahalle sakinleri, gençlerin yaşadıkları en ufak sorunda Hızmalı Köprüsü'ne çıkarak burada intihar girişiminde bulunduğunu söylediler. Hızmalı Mahallesi Muhtarı Bedih Ercan, yetkililerin köprü için gerekli önlemleri bir an önce almasını istedi.

Hızmalı Köprü’nün intihar noktası haline geldiğini söyleyen Hızmalı Mahallesi Muhtarı Bedih Ercan, “Gençler, en ufak sıkıntıda İstanbul’un Boğaz Köprüsü gibi gelip Hızmalı Köprü’den atlıyorlar. Annelerin yüreklerini yakıyorlar. Acilen yetkilerin gelmesini bekliyoruz ve daha fazla intiharlar olmaması adına yardım bekliyoruz.” dedi.

 

'Aydınlatma yetersizliği, endişeye neden oluyor'

Başta madde bağımlıların kullanımına uygun olan Karakoyun Deresi olmak üzere bazı alanlarda aydınlatmanın endişeye yol açtığını ifade eden Muhtar Bedih Ercan, "Özellikle geceleri madde bağımlıların kullandıkları bazı parklarımızda, bir an önce ışıklandırma sisteminin oluşturulmasını ve alanın madde bağımlarından temizlenmesini istiyoruz." sözlerinin altını çizdi.

 

“Madde kullanılıyor ve fuhuş yapılıyor”

Fıstık döneminde evinde olmayan bir ailenin evine 10 gün önce kızlı erkekli bir grubun mahalle sakinlerinden birisinin evine girdiğini söyleyen Muhtar Ercan, “10 gün önce gece saat 03.30 da telefon ile aranmam üzerine burada oturan mahalle sakinlerinden biri dedi “Muhtarım köydeydik fıstık toplamaya gittiğimiz için evimiz boştu. Eve geldiğimde evin içinde 10 kişilik kızlı erkekli bir grup vardı. Duvarın üzerinden atlayıp evin içine girmişler. İçerde madde kullanıp fuhuş yapmışlar. Durumu hemen emniyet güçlerine bildirdik” dedi. Bu karakoyun parkı etrafındaki evlerin hepsi büyük sıkıntılar yaşamaktalar. Parkın içinde yürüyüş yolu yapılması üzerine o alanlarda kör noktalar oluşuyor ve orada sabaha kadar geceleri madde kullanımı, madde satışı ve fuhuş gibi her türlü kötü suçlar yapılıyor. Artık çevredeki evlere bile girecek duruma bile gelindi. Kaç mahalle sakini buna benzer olaylar yaşadı. Kimisinin evine girip telefonlarını çaldılar. Kimisinin parasını çaldılar. Artık insanlar evlerinde korkuyla yaşamaktalar. Bunları nedeni ise parkın içinde ki kör noktalar ve aydınlatma eksikliği. Parkın içi karanlık, adam kesseler bile kimse görmeyecek. Bu da bu suçlara davetiye çıkardı ve bizim için kanayan bir yara haline geldi. Yetkililerin biran önce çözüm bulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“6 gün önce intihar girişimi oldu”

5-6 gün önce köprü üzerinde intihar girişiminin olması üzerine kendisine haber verildiğini söyleyen Muhtar Ercan, İntihar olayını bizatihi yaşadım. Bundan 7 yıl önce kardeşim bile köprüden kafa üstü atlaması sonucu intihar ederek hayatına son verdi. Biz bunların acısını çektiğimiz için başkasının yüreği yanmasın istiyoruz. Yaklaşık 30- 40 senedir bu mahallede oturmaktayım şimdiye kadar 10’a yakın intihara şahit oldum. Bizim yetkililerden talebimiz bu köprülerin tamamen korkuluklarla kapatılmasını rica ediyoruz. Bu köprüler, Urfa merkezinde olması büyük bir tehlike arz ediyor. Ailesiyle sorunu olan sinirlenip gelip köprüden atlıyor. Karakoyun Hızmalı Köprüsünün etrafı korkuluklarla kapatılması lazım. Aydınlatmaların artırılması lazım, Şanlıurfa’mıza yakışmayan kanayan yarası haline geldi. Yetkililerin buna çözüm getirmesini bekliyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

 

“Eskiden pis su vardı ama pis insan yoktu”

Mahalle sakinlerinden Gülizar Elem Taleb ise akşamları Karakoyun deresinin tinercilerin, kapkaççıların ve her türlü pisliği yapanların yuvası haline geldiğini vurgulayarak şunları söyledi, “Eskiden bu park yoktu pis su geçiyordu ama en azından bu olaylar yaşanmıyordu. Pis su vardı ama pis insan yoktu ve bu olayların olmaması için önlemler alınması gerekiyor. Mesela bekçi mi, polis mi artık ne tür önlemler alınması gerekiyorsa alsınlar. İntiharlar oluyor bundan şikayetçiyiz ve burası yıkıma gidecek mi gitmeyecek mi bir şey desinler bize. Artık kentsel dönüşüm olacaksa olsun. Eğer olmayacaksa da bıraksınlar kendimiz yapalım ama buna da izin vermiyorlar. Akşamları dışarıya çıkamaz olduk hep tinerci dolu. Parkın içindeki yapılan yürüyüş yolunun altında yuva yapmışlar kendilerine ve kötü amaçla kullanılmakta. Her akşam bunları yaşıyoruz polis çağırıyoruz. 2 bekçi var ama onlarda yeterli olmuyor. Bizim talebimiz bu yürüyüş yolunun tamamen kaldırılmasıdır.” dedi.