Hoşin mağaraları, turizme öncülük etmek istiyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bulunan ve sular altında kalan Hoşin mağaraları, turizme öncülük etmek istiyor.

Şanlıurfa'nın birçok bölgesi turizm alanında tanıtılarak kente gelen turistler tarafından ziyaret ediliyor. Ancak tarihi ve doğa güzelliğiyle henüz keşfedilmeyen alanların da sayısı fazla. Hilvan ilçesine bağlı Hoşin Kırsal Mahallesi'nde bulunan mağaralar izleyenleri kendine hayran bırakıyor. Ancak Hoşin mağaraları turizm alanında henüz keşfedilmemiş durumda.

 

Hem manzarası hem de hikayesi dikkat çekiyor

Kırsal turizminde önemli bir konumda olan Hoşin mağaraları görenleri kendine hayran bırakırken, hikayesiyle de ilgi çekiyor. Geçmişi bir Ermeni köyüne dayanan Hoşin mağaralarının geçmişi, bölge halkı tarafından ziyaretçilere anlatılıyor. Hem kendine hayran bırakan manzarasıyla hem de dikkat çekici hikayesiyle son zamanlarda Şanlıurfalıların ilgi odağı haline gelen Hoşin Mahallesi'nde Fırat'ın suyunun altında kalan bir yerleşim yeri ziyaretçileri karşılıyor.

 

Sular altında kalan kiliseler bulunuyor

Bölgeyi ziyaret edenlerin ilgisini çeken bir diğer alan ise iki katlı olan ve sular altında kalan kiliseler oluyor. Daha önce Ermenilerin yaşadığı söylenen Hoşin Mahallesi, sadece yerli turistlerin değil, yabancı turistlerin de ilgisini çekecek özelliğe sahip. Mahallede, yaşlı kadınların topraktan küp yapmayı sürdürmeleri de diğer ilgi çeken konular arasında. Mahalleliler, bu bölgenin de daha fazla ziyaretçi çekmesi için turizmde tanıtılmasını istiyor.

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim

ermeni köyüne dayanan hoşin mağaraları hilvan ilçesi turizm Şanlıurfa haberler son dakika turizm merkezleri