İhtiyacı karşılamıyor diye talep de yok!

TAKİP ET

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Şanlıurfa'da yapılan işyerleri, gereğinden fazla küçük yapıldığından dolayı ihtiyacı karşılamıyor. Bu nedenle yapılan işyerlerine halen gerektiği kadar talep olmuyor.

Şanlıurfa’nın merkezinde bulunan ve en yoğun alanlardan biri olan 18 Mart Caddesi’nde TOKİ tarafından yapılan işyerleri oldukça küçük görülüyor. Bu durum ise burada iş yeri satın alacak ya da kiralayacak esnafın ihtiyacını karşılayamayacağı söyleniyor. Bu nedenle bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen halen yapılan işyerleri boş bir şekilde sahiplerini bekliyor.

 

İhaleye bile talep olmadığı iddia ediliyor

276 işyerinin yapıldığı iş hanının inşaatı geçtiğimiz yıl bitti. Ancak işyerlerinin ihaleye çıkarılmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen boş bir şekilde duruyor. Yapılan ihalede de işyerlerine fazla rağbet olmadığı iddia edildi.

 



Plansız ve dar mı yapıldı?

TOKİ’nin eski hal pazarının alanında yaptığı işyerlerine rağbet olmamasını birçok esnaf dar ve plansız bir şekilde yapılmasına bağlıyor. Öyle ki vatandaşlar işyerlerinin küçük olmasından dolayı malzemelerin sığmayacağı ve ihtiyacı karşılayamayacağını belirtiyor. Oldukça küçük bir şekilde yapılan işyerlerinde halen bir canlılık göze çarpmıyor.

 

Sessiz Urfa pasajlarını hatırlattı

Şanlıurfa’nın bazı bölgelerinde bulunan pasajlardaki işyerlerinin küçük olmasından dolayı bu işyerleri de yıllardır boş bir şekilde duruyor. Hem kapalı ortamda olması hem de oldukça küçük yapılan işyerlerinin bulunduğu bazı pasajlar, kullanıma uygun olmadığından dolayı atıl bir vaziyette kalıyor. 18 Mart Caddesinde yapılan işyerleri de sessiz ve cansız kalan atıl durumdaki pasajları hatırlatıyor. İşyerlerine ihtiyaç olmasına rağmen yeni yapılan işyerlerine rağbetin olmaması, burasının da cansız bir pasaja mı dönüşeceği sorusunu gündeme getiriyor.

 



Yoğun ama işlek olmayabilir

Söz konusu işyerlerinin çevresinin de geniş olmamasının bu bölgeyi kullanışlı yapmadığından kaynaklandığını belirten vatandaşlar, “Bu işyerleri biraz geniş yapılsaydı daha kullanışlı hale gelirdi, talep de oldukça fazla olurdu. Ama şimdi sadece küçük malzemelerinin satılabileceği dükkanlar haline getirilmiş durumda. Bu durum burayı kiralayan ya da satın alanların ihtiyacını karşılamamasına neden oluyor. Çevresinin de fazla geniş olmaması otopark sorunuyla da karşı karşıya bırakabilir.” ifadelerini kullandılar.

 

Hizmete açılmaması da sorun oluşturuyor

Söz konusu alanda bulunan işyerlerinin bir türlü faaliyete girmemesi nedeniyle çevresine konulan sayaçlar da kaldırılmıyor. Sayaçların olduğu gibi durması yapılan kaldırımın da kullanılmasını engelliyor. Öyle ki uzun süredir bekletilen işyerlerinin çevresindeki demirlerin kaldırılmaması, yapının halen inşaatmış gibi görünmesine neden olurken görüntü kirliliğini de oluşturuyor.  



Murat Doğan / Özel Haber

İhtiyacı karşılamıyor diye talep de yok! toplu konut İdaresi (tokİ) başkanlığı Şanlıurfa’nın merkezinde bulunan 18 mart caddesi’nde tokİ tarafından yapılan işyerleri sessiz urfa pasajlarını hatırlattı yoğun ama işlek olmayabilir hizmete açılmaması da soru