İkinci el piyasası canlandı

TAKİP ET

Hükümetin hurda teşviki konusunda çıkartmış olduğu kanun ile oto alım satım sitelerinde, ikinci el piyasası hareketlilik kazandı.

15 Bin TL’lik hurda araç teşviki ile birlikte özellikle ikinci el oto satışlarında canlılıklar yaşanmaya başladı. 15 bin TL’lik hurda teşviki ile birlikte ÖTV indirimleri sıfır araç alımlarına yansıdı. Bu durum, özellikle ikinci el hurda araçları alarak teşvikten faydalanmak isteyen vatandaşlara ve satışını gerçekleştiren oto alım satımcılara yaradı.

Teşvikten faydalanmak isteyen vatandaşların oto alım satım sitelerine akın ettiklerini belirten esnaflar, hurda araç teşvikinin sıfır araç almak isteyenlere cazip geldiğini ve teşvikten faydalanmak için hurda araç arayışlarının yoğunlaştığını söylediler.

Konu hakkında konuşan oto alım satım sitesi esnafı,  vatandaşın hurda teşvikinden yararlanabilmesi için yapması gerekenleri şu şekilde sıraladı; “Düzenleme kapsamına, yarı römorklar için çekiciler, sürücü dahil 10 veya daha fazla kişi taşımaya mahsus minibüs, midibüs ve otobüsler, binek otomobil, panelvan, pikap, arazi taşıtı, ATV, steyşın vagon vb. araçlar, eşya taşımaya mahsus van, panelvan, pikap, kamyonet, kamyon vb. araçlar girmektedir.

İhraç edilecek veya hurdaya çıkartılacak aracın araç bütünlüğünün korunuyor olması, motor ve şanzıman gibi önemli aksamlarının bulunması gerekmektedir.

Madde kapsamında yeni alınacak aracın, ihraç edilen veya hurdaya çıkartılan araçla aynı cins olması gerekmektedir. Aracın kamyonet cinsi bir araç olması halinde, düzenlemeden sadece kamyonet cinsi yeni bir aracın ilk iktisabında yararlanılabilecektir.

Bizlerde son zamanlarda özellikle sitemizde bu konuda hurda araç arayarak teşvikten faydalanmak isteyen insanların taleplerini yerine getirmek için çalışıyoruz. Hurda teşvikinin yanı sıra ÖTV indirimleri de vatandaşlara cazip geliyor. Bu doğrultuda birçok vatandaş alım satım sitelerinde harıl harıl ikinci el hurda araç olarak tabir edilen düşük model araçları almak için dükkan dükkan geziyor”

Abdulselam Yavuz / Urfa Değişim

hükümetin hurda teşviki oto alım satım siteleri ikinci el piyasası Şanlıurfa haberler son dakika