İlçe belediye başkan adayları belli oldu! Urfalı vatandaşlar ne düşünüyor?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa AK Parti İlçe Belediye başkan adaylarını açıkladı. Adayların açıklanmasından sonra vatandaşların adaylar hakkındaki görüşleri merak edildi. Peki, vatandaşlar adaylar hakkında ne düşünüyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan Kapalı Salonunda AK Parti İlçe Belediye Başkan adaylarını, aday tanıtım toplantısında açıkladı. Siverek, Akçakale ve Ceylanpınar’da değişim yaşanırken, kayyum tarafından yönetilen Suruç’ta Mustafa Yüksel aday oldu. Diğer ilçelerde ise mevcut belediye başkan adaylarıyla devam edilme kararı alındı.

Adayların açıklamasında sonra vatandaşların adaylar hakkındaki görüşleri merak edildi. Urfa Değişim Gazetesi olarak, Şanlıurfa’da vatandaşlara açıklanan adaylarla ilgili sorular sorduk.

Bazı vatandaşlar belediye başkan adaylarından memnun olduğunu söylerken, bazı vatandaşlar ise Urfa’ya yeterli hizmetlerin yapılmadığı için adaylardan memnun olmadıklarını açıkladılar.

“ŞANLIURFA'DA AK PARTİ YÖNETİMİ DEĞİŞMESİ GEREKİYOR”

Şanlıurfa’da ki ilçe belediye başkan adaylarından memnun olmadığını vurgulayan Selahattin Çizik, “Açıklanan adayları beğenmediğimiz için onlar hakkında bir şey diyemiyoruz. Siverek, Akçakale ve Ceylanpınar’daki değişim yeterli değil. Çünkü Şanlıurfa'da Ak Parti yönetimi değişmesi gerekiyor. Biz Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının hepsini değişmesini istiyoruz yani eski adayların hiçbirini istemiyoruz. Yeterli hizmet yok çünkü. Şanlıurfa Büyükşehir olarak geçiyor ama gelen hizmetler yetersiz. Herkes kendini düşündüğü için hizmet bulamıyoruz. Şanlıurfa'da Kasım Gülpınar’ı istiyoruz” keşke Ak Parti’den aday olsaydı ama biz yine de Kasım Gülpınar’ı destekliyoruz. Seçimi kazandığı takdirde Şanlıurfa'da çok güzel şeyler yapar” şeklinde konuştu.

MEHMET KUŞ VE MEHMET CANPOLAT İYİ!

İlçe belediyeleri hakkında görüşlerini ifade eden Kadir Rışvanlı, “Büyükşehir olarak Zeynel Abidin Beyazgül’den razıyım. Çünkü kendisi fakir fukaraya sürekli yardım ediyor. İlçe belediye başkanları hakkında pek fazla bir bilgim yok. Eyyübiye'de oturuyorum ben Mehmet Kuş önceki başkandan daha iyi hizmet yaptı. Mehmet Canpolat'ı tanıyorum ve iyi bir başkan” yorumunda bulundu.

“MEHMET KUŞ’TAN MEMNUN DEĞİLİZ”

Mehmet Kuş’un halkın içinde olmadığını dile getiren İmam Demir, “Mehmet Canpolat ve Metin Baydilli’den razıyız ama Eyyübiye Belediyesi'nden razı değiliz çünkü kendisinden bir iş gelmiyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül iyidir ama Mehmet Kuş’tan memnun değiliz. Ben Eyyübiye'de oturuyorum. Mehmet Kuş çıkıp gelip bir vatandaşın halini sormamış. Biz Mehmet Canpolat, Metin Baydilli ve Zeynel Abidin Beyazgülü televizyonlarda da sokaklarda görüyoruz. Mehmet Kuş’u ise hiç görmüyoruz. Akşemsettin Mahallesi’ne yarısına doğalgaz vermiş yarısına doğalgaz vermemiş. Sigorta Mahallesi'nde doğalgaz verdi ama bizim mahalleye daha doğalgaz vermemiş. Neden yukarı mahallelere doğalgaz vermiyorsunuz?  Kendi koltuklarında oturup bol bol maaş almaları hoşlarına mı gidiyor? Biraz yoksul insanları düşünmesi gerekiyor. Mesela biz artık odun alamıyoruz çünkü çok pahalı olmuş” dedi.

“HDP’DEN BAŞKA HİÇ KİMSEYE OY VERMEM”

Şanlıurfa’da yerel seçimlerde Kasım Gülpınar’ın kazacağını düşünen Hüseyin Sarar, “Ben HDP’den başka hiç kimseye oy vermem. Şanlıurfa’da Kasım Gülpınar seçimleri kazanır. Yeniden Refah Partisine de oy vermem çünkü HDP dışında kimseye oy vermiyorum. Ben ilçe belediye başkanlarını gördüğüm kadarıyla yaptığı hareketler çok yanlış. Eyyübiye'de oturuyorum ve Mehmet Kuş’un tekrar aday gösterilmesi çok yanlış karar.  Büyükşehir de yanlış bir karar. 31 Mart yerel seçimlerin de Kasım Gülpınar kazanır ama şahsım olarak yine de onlara oy vermeyeceğim” açıklamasında bulundu.

ŞANLIURFA’NIN SAHİBİ YOK MU?

Şanlıurfa’da belediyelerin hizmetlerinin olmadığını aktaran Şef Hasan, şu ifadeleri kullandı:

“Bizim ilçe belediye başkan adaylarıyla ile işimiz yok. Büyükşehir Belediye Başkanı, Haliliye Belediye Başkanı bizim bunlarla işimiz var. Buradaki belediyeler doğalgaz yaptılar. Her yer çok güzel olacak dediler ama hep yalan söylüyorlar çünkü şehitlik, Yavuz Selim mahallesi gidip oradaki yollara baksınlar. Şehre ne yapmışlar?  Gençlere bir fabrika bile kurmamışlar. Kim Belediye Başkanı olursa olsun 40 yıldır Şanlıurfa hep aynı şekilde devam ediyor. Millet aya çıktı bizimkiler hala yol yapıyorlar. Gidin Gaziantep'e bakın, Antep'te şehir değil mi?  Eskiden Birecik ve Nizip’teki insanlar Şanlıurfa merkezine geliyorlardı. Şu an onlar Gaziantep'e gidiyorlar. Doğalgaz için belediyeleri aradım ama herkes beni bir yere gönderiyor. Niye Şanlıurfa’nın sahibi yok mu? Bunlar Şanlıurfa'nın kaderi ile oynuyorlar.”

11 Nisan Kapalı Salonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa AK Parti İlçe Belediye başkan adayları