İpekyolu, 12 yıl öncesine döndü!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı İpekyolu Bulvarı'nda sık sık kazaların meydana gelmesi, 12 yıl öncesini hatırlattı. İpekyolu'nda çalışmaların yarıda bırakılmasıyla yaşanan kontrolsüz geçişler, 12 yıl önce olduğu gibi sürekli kazaların meydana gelmesine neden oluyor.

2007 yılına kadar Şanlıurfa-Gaziantep otoban yolunun yapılmamasından dolayı ağır tonajlı araçlar İpekyolu Bulvarı'nı kullanarak, şehir içinden başka illere geçiş sağlıyordu. Ancak İpekyolu'nda trafiğin kontrolsüz olması sürekli kazaların meydana gelmesine neden oluyordu. Daha bir hafta dolmadan bu alanda trafik kazasının yaşanması, vatandaşların tepkisine neden oluyordu.

 

Otoban yapıldı; kazalar azaldı

2006 yılında Şanlıurfa-Gaziantep arasında otoban yolunun bitirilerek trafiğe açılmasıyla İpekyolu Bulvarı, ağır tonajlı araçlara kapatılmıştı. Bu nedenle İpekyolu Bulvarı'nda meydana gelen kazaların yaşanmasında da azalma yaşandı. İpekyolu üzerinde köprülü kavşakların yapılması ve çevre yollarının da artırılması, kaza sayısını en az seviyeye indirmişti.

 

Karakoyun viyadük projesi, bitirilmeden bırakıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Karakoyun Viyadük Projesi, çalışmaları bitirilmeden yarıda bırakıldı. Tamamlanmayan çalışmalar ise İpekyolu'nda kontrolsüz geçişlerin oluşmasına neden oldu. Etrafı açık bırakılan yolda, meydana gelen kazaların da artmasına neden oldu.

 

Yetersiz ışıklandırma, sürücüleri ve yayaları tehlikeye sokuyor

Çalışma alanında gece aydınlatması yetersiz iken yayaların kullanabileceği kaldırım da bulunmuyor. Kaldırımların olmaması ve ışıklandırmanın yetersiz olması, sürücülerin yoldan geçen yayaları görmesini zorlaştırıyor. Bu nedenle çalışma alanının karanlıkta kalması tehlikelere yol açıyor.

 

Araçlar da zarar görüyor

Çalışma nedeniyle geçici olarak yapılan yolda gizli çıkıntılar bulunuyor. Gece saatlerinde alanda ışıklandırmanın da olmaması, sürücülerin yolda bulunan gizli çıkıntıları görmesini engelliyor. Bu nedenle çukur ve çıkıntıların olması sürücülerin trafikte paniklemesine neden olurken, araçların da zarar görmesine neden oluyor.

 

Meydana gelen kazalar, 12 yıl öncesini hatırlattı

Gaziantep-Şanlıurfa otoban yolunun faaliyete girmemesi nedeniyle diğer illerle geçişi sağlayan İpekyol'da sürekli kazaların meydana gelmesine neden oluyordu. Karakoyun Viyadük projesi ile burada başlatılan çalışmalar yarıda bırakılınca, kontrolsüz geçiş nedeniyle trafik kazası sayısında da artış yaşandı. Bir haftalık süre geçmeden alanda tekrar kazaların yaşanması ise 12 yıl öncesine kadar yaşanan kazaları hatırlattı.

 

Vatandaşlar yine tepkili

2007 yılına kadar otoban yolunun yapılmaması nedeniyle kazaların meydana gelmesi sonucu vatandaşlar yetkilileri protesto ediyordu. İpekyolu'nun kontrolsüz bir şekilde bırakılması ve çalışmaların bitirilmemesinden kaynaklanan kazaların yaşanmasına da vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar yetkililere tepki göstererek bu çalışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Murat Doğan / Urfa Değişim

vatandaşlar yine tepkili Şanlıurfa ın haliliye ilçesi ı İpekyolu bulvarı İpekyolu 12 yıl öncesine döndü! karakoyun viyadük projesi otoban yapıldı; kazalar azaldı Şanlıurfa