İslam Dünyası Turizm Başkenti'ne yakışmayan görüntüler

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Haşimiye sokaklarında çevre kirliliğini gösteren görüntüler, izleyenleri hayret içerisine düşürdü.

Şanlıurfa’da gün geçtikçe Turizm ile ilgili sorunlar baş göstermeye devam ediyor. Bu sorunlardan biride Haşimiye sokakları!

Haşimiye sokaklarında, et ve et ürünleri satan yerlerden çıkan kokular, turistler ve yerli vatandaşlar tarafından rahatsız olunsa da bir türlü bu sorun çözülmedi.

Bu kokuların başlıca kaynakları et kokusu, çöp kokusu olurken sokakların boş görüntüleri ise hayretler içerisine düşürdü. Eskiden bayram önceleri dolup taşan sokaklardan eser kalmadığı ise bunun bir kanıtı haline geldi.

KOKU VE DÜZENSİZ GÖRÜNTÜLER

Şanlıurfa’nın turizm sokaklarında gerek düzen dağınıklığı gerekse çıkan kokular, vatandaşları rahatsız etti. Özellikle Şanlıurfa’nın, 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti olması Kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

TURİZM YERLERİNİN TABELALARI BİLE İŞGAL EDİLMİŞ DURUMDA

Turistlerin en uğrak noktası halinde olan Haşimiye sokaklarında çekilen görüntülerde, et ve et ürünü satan yerlerin çevreye verdiği kokular, sokakta durulmaz hale geldi.

Bunun yanı sıra Turizm sokaklarında seyyar satıcıların tabelalar, direkler vb. yerlerde tezgâh açması, sokaklara düzensiz ve çarpık görüntülerin bıraktığı göz kirliliğini, gözler önüne serdi.

Şanlıurfa Haşimiye sokakları çevre kirliliği İslam Dünyası Turizm Başkenti