İtfaiye yetersizliğine yine tepkiler yükseldi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yapı marketin deposunda çıkan yangını söndürmede itfaiye araçları yetersiz kaldı. TOMA ve sulama araçlarıyla da söndürülmeye çalışılan yangın, 4 saatte kontrol altına alınabildi. Bu durum ise vatandaşlar tarafından tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesi'nde bir yapı marketin deposunda yangın çıktı. Ancak itfaiye araçlarının yetersizliği nedeniyle çıkan yangın 4 saat sonra kontrol altına alınabildi.

 

Sulama araçları ve TOMA'larla yangın söndürülmeye çalışıldı

Çıkan yangında itfaiye araçları yetersiz kaldı. Bu nedenle yangına belediyelere ait sulama araçları ve TOMA'larla müdahale edildi.

 

İtfaiyenin yetersizliği tepki topladı

Söz konusu yangının söndürülmesinde itfaiye araçları yetersiz kalınca vatandaşlar sosyal medyadan yetkililere tepki gösterdi. Olası büyük yangınlara karşı itfaiyenin pasif kaldığını belirten vatandaşlar, yıllardır itfaiyenin eksikliğini dile getirdiklerini ancak yetkililerin bu eksikliği göz ardı ettiklerini belirttiler.

 

'Eksikliğinizle övünüyorsunuz!'

Sosyal medyada Şanlıurfa itfaiyesinin eksikliğine tepki gösteren vatandaşlar, "Çıkan yangında itfaiye araçlarının yetersiz kalması büyük bir eksiklik ve utanç verici bir tablodur. Yapı marketin deposunda çıkan yangında itfaiye yetersiz kaldı. Belediyeler ise bu eksikliği gidermeye çalışmaları yerine sulama araçlarıyla yangına müdahale etmeleriyle övünüyorlar. Bu sorun yıllardır devam ediyor ve biz bunu yıllardır dile getiriyoruz. Ancak yetkililer bu eksikliğin üzerinde durmuyorlar." ifadelerini kullandılar.

 

Siverek'te de çıkan yangında itfaiye yetersiz kalmıştı

Daha önce de Siverek ilçesinde bir binada çıkan yangında sadece bir itfaiye aracı ile müdahale edilmiş, yangına müdahalede itfaiye yetersiz kalınca TOMA ile müdahale edilmişti. Bu durumda ilçede sadece bir itfaiye ile yangına müdahale edilmesine de vatandaşlar tepki göstermişti.

İtfaiye yetersizliğine yine tepkiler yükseldi Şanlıurfada yapı marketin deposunda İtfaiyenin yetersizliği tepki topladı eksikliğinizle övünüyorsunuz! sulama araçları ve tomalarla yangın söndürülmeye çalışıldı Şanlıurfa ın haliliye ilçesine bağlı sancaktar