'İyi olmayı istiyoruz ama çaba göstermiyoruz'

TAKİP ET

Şanlıurfa başta olmak üzere Türkiye genelinde okuma oranının az olduğunu belirten Şair-Yazar Mehmet Demirkapı, herkesin iyi olmak istediğini ancak bununla ilgili çaba göstermediğini belirtti. Demirkapı, 'Bugün en iyisi olmak için kendimizi geliştirmemişsek, işsiz kalmayı hak etmişiz demektir.' dedi.

Matematik, fizik gibi dersler insanların kabusu olurken, Şair-Yazar Mehmet Demirkapı, bu durumun insanların okuduğunu anlamamasından kaynaklandığını belirtti. Üniversiteden mezun olan insanların iş bulamamasının en önemli nedeninin kendilerini keşfedemediklerinin altını çizen Demirkapı, okuma oranının çok düşük olduğunu vurguladı. Liseye geçiş ve üniversite sınavlarının da okuduğunu anlamaya dönük olduğunu söyleyen Mehmet Demirkapı, matematiği bile çözmenin yolunun okumadan geçtiğinin altını çizdi.

 



‘İyi olmak istiyoruz ama çaba göstermiyoruz’

Herkesin iyi olmak istediğini ama çaba göstermediğini sözlerine ekleyen Demirkapı, “Herkesin fizikle ilgili bir sorunu var. Aslında öğrencilere ‘Ah Şu Fizik’ kitabında bana ait bir metotla, yöntem ve teknikle çalışan öğrencilerimizin başarı öyküleri yer alacak. Herkesi ilgilendiren ve sarsıcı bir kitap olacağını düşünüyorum. Çünkü bu ülkede herkes her zaman iyiyi istiyor. İyi bir doktor, iyi bir mühendis, iyi bir öğretmen istiyor. Ama bunu isteyen insanlar iyi olma çabasını göstermiyor. 50 yıl önce okula gittiğimde en fazla 3 öğretmenin ders anlatımı beni heyecanlandırdı. Bütün öğrencilere sorduğumda verdikleri rakamlar aynı. Ülkemizde hayır kelimesini kullanamıyoruz. Çevremizdekiler sınırlarımıza her zaman girebiliyor. Bu güzel bir şey ama biz zarar görüyoruz. Bu nedenle hayır demeyi de bilmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.  

 



‘Sınavlarda bile okuduğunu anlama ön planda’

Sınavlarda başarı elde etmenin yolunun okuduğunu anlamada geçtiğini belirten Şair-Yazar Demirkapı, “Gerek liseye geçiş sınavında gerekse üniversiteye geçiş sınavı tamamen okuduğunu anlamaya dönüktür. Aslında işleme dayalı sınav sistemi kalktı. Şu anda bilgi ve yorumlama daha ön planda. Matematik dersi bile bu duruma girdi. Bir kuş tek kanatla uçamaz. Sınava hazırlanan bir öğrenci günde en az 3 saat ders çalışırsa, en az 20 dakika da kitap okumalıdır. 20 dakika kitap okuyan bir insan günde 30 sayfa okur. Ayda 900 sayfa yapar. Bu da 5 kitap olur. Hedef koyan bir öğrenci sınava kadar 50 kitap bitirirse, sınavda 3 dakikada çözdükleri matematiği 1 dakikada çözdüklerini görecekler.” şeklinde konuştu.  

 

‘Kendimizi keşfedemiyorsak, işsiz kalmayı hak ediyoruz’

Demirkapı, “Üzüldüğüm bir konu var ki öğrenciler bir şekilde üniversiteden kolay bir şekilde mezun oluyor. Ondan sonra işsiz olduğunu söylüyorlar. Peki neden işsiz? Çünkü ilkokulu, ortaokulu, liseyi, üniversiteyi bedavadan geçiyorlar, okumadan kendilerini geliştirmiyorlar. Kişisel gelişimine değer vermiyorlar, kendilerini keşfetmiyorlar. Bunları yapmazlarsa işsiz kalmayı hak ediyorlar demektir.” diye konuştu.  

 

‘Yayınlayacağım kitabın tüm kesimler tarafından okunacağına inanıyorum’

Başarı üzerine yazdığı kitabı ile ilgili açıklamalarda bulunan Demirkapı, “İnsanlar bakınca görmeye başlıyor. Bakmakla görmek arasındaki farkı anlamak lazım. Bunu görmek için insanların okuyarak mücadele etmeleri gerekir. Ben de bu durumdan ilham alarak şiir yazıyorum. Yazdığım şiirlerin arasında sadece iki satırdan oluşan şiirlerim var. Bu kısacık görülse de bunun altında uzun bir öykü yatıyor. Öte yandan derlemeyi bekleyen öykülerim var. İkinci şiir kitabım da önümüzdeki aylarda çıkacak. Bunun yanı sıra Ah Şu Fizik kitabım da başarı öyküleri kitabı olacak. Tüm herkesin bu kitabı okuyacağının beklentisi içindeyim.” sözlerine yer verdi.    



Murat Doğan / Özel Haber

‘İyi olmayı istiyoruz ama çaba göstermiyoruz’ Şanlıurfa başta olmak üzere türkiye genelinde Şair-yazar mehmet demirkapı ‘İyi olmak istiyoruz ama çaba göstermiyoruz’ ‘sınavlarda bile okuduğunu anlama ön planda’ ‘kendimizi keşfedemiyorsak işsiz kalmayı hak