Karadaş: Korsan taksicilere çözüm istiyoruz

TAKİP ET

Şanlıurfa'da ticari araçların en büyük sorunu son zamanlarda artan korsan taksiciler oldu. Konuyla ilgili konuşan Şanlıurfa Taksiciler Dernek Başkanı Hasan Karadaş, 'Biz Şanlıurfa'da akaryakıt zamanlarından ziyade korsan taksicilerden şikayetçiyiz' dedi.

Yeni yılla birlikte zamların ardı arkası kesilmezken şimdi de taksi fiyatları zamlandı. Başta akaryakıt olmak üzere araç sigortası ve vergilerde yaşanan fahiş yükselişten taksiciler olumsuz etkilendiklerini belirtti.

Şanlıurfa’da Değişim mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Taksiciler Dernek Başkanı Hasan Karadaş, taksicilerin yaşadıkları sıkıntıları, sorunların çözüm bulmaları için yetkililere çağrıda bulundu.

Karadaş, yetkililere seslenerek “korsan taksicilere bir an önce çözüm bulunsun” diyerek sitem etti.

“ŞANLIURFA’DA EN BÜYÜK SORUN KORSAN TAKSİCİLERİN ÇOK FAZLA OLMASI”

Ekonomik sıkıntılardan dolayı işlerinin tamamen durma noktasına geldiğini söyleyen Şanlıurfa Taksiciler Dernek Başkanı Hasan Karadaş, “Şanlıurfa’da indi bindi fiyatları 70 TL taksimetre açılışı 20 TL, Şanlıurfa’da biz taksiciler olarak en büyük sorunumuz korsan taksicilerin çok fazla olması. Ben Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne seslenmek istiyorum, lütfen bu korsan taksilere bir dur deyin taksicilere destek çıkmıyorlar korsan taksilerin önüne geçilmiyor. Şanlıurfa’da taksicilik bitme noktasında. Biliyorsunuz her gün akaryakıta sürekli zam geliyor, korsan taksiciler yüzünden vergisini ödeyen taksiciler iş yapamıyor iş yapamadığı için de haliyle evine ekmek götüremiyorlar” dedi.

“BİZ TAKSİCİLERİN YILLIK SİGORTASI 15.000 TL’DEN BAŞLIYOR”

Başkan Karadaş, “Şanlıurfa’da; fırıncı da korsan araba çalıştırıyor, bakkalda çalıştırıyor Suriyeli‘de çalıştırıyor ama vergisini ödeyen taksici iş yapamıyor yapamadığı için de öyle evinde oturuyor. Biz taksicilerin yıllık sigortası 15.000 TL’den başlıyor, ama korsan taksicinın ya sigortası yoktur sigortası olan da 3000 - 5000 lirayla kapatıyor. Şanlıurfa’da sorunumuzu defalarca kez dile getirmemize rağmen bir sonuca varamadık. Şanlıurfa’da taksicilik yapmak öyle büyükşehirlerdeki İstanbul Ankara gibi değil. Balıklıgöl’den Bahçelievler’e müşteri götürüyorsun ama Bahçelievler’de taksici müşteri bulamadığı için Balıklıgöle tekrar boş dönüyor, onun için Şanlıurfa’da taksicilik gerçekten boş bir şey, dört kişilik bir aile ise eğer bu bir taksi ile geçimini nasıl sağlayabilsin” yorumunu yaptı.

“AKÇAKALE’DE KORSAN TAKSİLER ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR”

Şanlıurfa’da korsan taksiler bu kadar fazla olmasaydı taksiciler bir şekilde geçimini sağlayabileceğini vurgulayan Başkan Karadaş, “Ne yazık ki korsan taksiciler çok fazla olduğu için taksicilerin işi zor. Şanlıurfa köy gibi ne trafik ekipleri var ne denetim var, önüne gelen de korsan taksici oluyor ve biz gerçek vergisini ödeyen taksiciler ise öyle oturuyoruz, taksiciler bazen kontak kapatalım diyorlar ama onunda çare olduğunu düşünmediğim için yapma taraftarı değilim. Gerçekten biz taksiciler hiçbir şekilde kazanç elde edemiyoruz. Şanlıurfalılar taksiyi fazla kullanmıyorlar eskiden ilçelerde ticari taksi yoktu şimdi her bir ilçeye 30 tane taksi verdiler eğer ilçe halkı ticari taksi kullanmaya alışırsa bizim işlerimiz açılır. En basitinden Akçakale’de korsan taksiler almış başına gidiyor ve ticari taksilerinin ilçeye girmesine müsaade edilmiyor” ifadelerine yer verdi.

“ŞANLIURFA’DA AKARYAKITTAN ÇOK KORSAN TAKSİCİLERDEN ŞİKAYETÇİYİZ”

Şanlıurfa Taksiciler Dernek Başkanı Hasan Karadaş sözlerine son olarak, “Akçakale’den bir asker geliyor taksiye binecek izin vermiyorlar. Askerde korsan taksiyle geliyor yolda trafik durdurursa bile içinde asker olduğu için arama gereği duymuyor ama o korsan taksi belki teröristtir, uyuşturucu satılıyor belki kaçak bir şey vardır arama yapılmadığı için korsan taksiler çok rahat bir şekilde farklı şeylerde yapabiliyor. Şanlıurfa’da taksiciler sahipsiz ya lütfen taksicilere biraz sahip çıksınlar. Biz taksiciler olarak Şanlıurfa’da şu anda akaryakıttan çok korsan taksicilerden şikayetçiyiz. Önüne gelen herkes korsan taksici, bakkalından tut Suriyelisine kadar herkes korsan taksici bir de bizim başka bir sıkıntımız var üç beş tane taksici müşteri aldığında taksimetre açmıyor. Buda öbür taksicilere yansıyor. Ama çalışma karnesi bir gün geçtiği zaman emniyet ekipleri ceza yazıyor da bunları niye bir türlü göremiyorlar biz onu anlamış değiliz” diyerek konuşmasına son noktayı koydu.

Şanlıurfa Taksiciler Dernek Başkanı Hasan Karadaş Akçakale Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri