"Kira artışlarının sebebi; pahalılık, deprem, yabancı uyruklular"

TAKİP ET

Bayram tatilinin bitmesiyle memleketlerine dönen Şanlıurfalılar yükselen ev kiralarından dert yakındı.

Ev kiralarının artış göstermesinin ana faktörleri olarak vatandaşlar, kentte yabancı uyruklu vatandaşların nüfusu, hayat pahalılığı ve yaşanan deprem felaketinin olduğunu ifade etti.

Gazetemize konuşan vatandaşlar ev kiralarının yüksek olmasından dolayı kentte kiralık ev bulamadıklarını bulunan evlerinde kira ücretlerinin yüksek olduğunu kaydetti.

“HER ŞEY FIRSATÇILARIN ELİNDE”

Kira fiyatlarının yüksek olmasının sebebi olarak fırsatçıların zam yaptığını belirten Hasan Vurucu, Yabancı uyruklu vatandaşlar ve depremzedelerin kentlerini terk etmesinden dolayı emlakçıların fahiş fiyat uyguladıklarını ileri sürdü.

Hasan Vurucu kira fiyatlarının yüksek olmasını şu nedenlere bağladı: “Evlerin çoğu fırsatçıların eline geçmiş bundan dolayı kimse kiralık ev bulamıyor.

Bide yabancı uyruklu vatandaşlar da var nüfus kalabalık olunca emlakçılarda kiraları yüksek yapıyor ondan dolayı kimse kiralık ev bulamıyor.

Yaşanan deprem felaketinden dolayı birçok insan memleketlerini terk edip başka yerlere gitti. Ondan dolayı gittikleri yerlerde ev kiraları yüksek oluyor.

Kiraların yüksek olmasının en büyük nedeni deprem ve pahalılık diyebiliriz.”

“KENAR MAHALLEDE BİLE EVLER UÇMUŞ”

Şanlıurfa’nın en dezavantajlı mahallerinde bile kiralık evlerin bulunmasının zor olduğunu kaydeden İbrahim Sevdiren, “Yabancı uyruklu vatandaşlar geldi Urfa’ya ondan dolayı kiralar aldı başını gitti. Kimse çözüm üretemiyor. En düşük ev yıllık 25 bin lira o da kenar mahallede Karaköprü’de evler aylık 4 bin liradan başlıyor 7 bin liraya kadar çıkıyor” dedi.

“TÜRKLER REZİL OLMUŞ”

Yaşanan deprem ve sel felaketlerinden dolayı ev kiraların yüksek olduğunu söyleyen Mahide Akdağ, yabancı uyruklu vatandaşların sayısının kentte artmasıyla evlerin daha da pahalandığını ifade etti.

Mahide Akdağ, “Yabancı uyruklular Urfa’ya geldi kiralık evler bulamıyoruz. Her şey zamlandı ev fiyatları da nasibini aldı onlardan. Türk vatandaşlar hepsi rezil olmuş durumdalar. Kimse memleketinde kiralık ev bulamıyor. Hep yabancı uyruklulara bakılıyor kimse bize bakmıyor” şeklinde konuştu.

Mahide Akdağ Şanlıurfa Bayram tatili Kira artışları