Kıraathaneye dönüşen kaldırım, rahatsız ediyor

TAKİP ET

Balıklıgöl Caddesinde çay içilmesi için kürsü indirilerek kaldırımın işgal edilmesinden vatandaşlar rahatsız oluyor.

Şanlıurfa'nın en işlek caddelerinden olan Balıklıgöl Caddesi'nde bir esnaf kaldırıma kürsü yerleştirdi, alanı çay bahçesine çevirdi. Birçok kişinin burada oturarak çay içmesi ise zaman birçok kez kaldırım işgaline de neden oluyor.

En işlek caddede bulunan kaldırımın sürekli işgal edilmesi de vatandaşları rahatsız ediyor. Balıklıgöl ve Haşimiye Meydanı arasında bulunan alanın oldukça kalabalık olmasına karşılık bu bölgenin esnaflar tarafından işgal edilmesi görüntü kirliliğine de neden oluyor.



Söz konusu alanın işgal edilmesine yetkililerin izin vermemesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, "Balıklıgöl çevresinde bulunan caddeler ve çarşılar zaten dar olduğu kadar oldukça da kalabalık. Esnafların da tezgahlarını dükkanların önünde kurmaları alanı iyice daraltıyor, vatandaşlar buralardan geçemez duruma geliyor. Balıklıgöl Caddesinde de durum bundan ibaret. Zaten esnaflar dükkanların önüne malzeme indirerek kaldırımın oldukça dar olmasına neden oluyor. Bir de burada kürsü indirerek kaldırımın çay bahçesine dönüştürülmesi yayaların geçişini engelliyor. Biz bu durumdan rahatsız oluyoruz. Zabıta ekipleri de buna izin vermemeleri gerekir." ifadelerini kullandılar.