Kültür Turizm Buluşmalarıyla Dünya Şanlıurfa'yı tanıdı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da düzenlenen 1. Uluslararası Kültür Turizm Buluşmaları yerli ve yabancı birçok firmanın katılımıyla 2 gün boyunca devam etti. Yoğun ilgi ve katılımın olduğu festivalde hem firmalar hem de gelen ziyaretçiler bu tarz etkinliklerin devamlılığını istedi.

Şanlıurfa'nın kültür ve turizm alanında önemli bir etkinliği olan 1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları, birçok belediye ve acentenin katılımıyla Karaköprü ilçesinde yer alan Fuar merkezinde açıldı. Yoğun katılımın olduğu fuar ikinci günün ardından gerçekleşen gezi programı ile son buldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları, Şanlıurfa turizminin yanında kentte yaşanan sel ve deprem nedeniyle vatandaşların olumsuz alglarını kırmayı başardı.

Şanlıurfa’da 2 gün boyunca devam eden etkinlikte yöresel tatların yanında, Türk hava yollarının firmaları, Şanlıurfa’da yer alan konukevleri ve otellerin de tanıtımı yapılarak Şanlıurfa’ya gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin konforlu tatil yapabilmeleri için kolaylıklar sağlandı.

1 MİLYON ZİYARETÇİ URFA’YA YETMEZ ÇÜNKÜ URFA’YI DÜNYA MERAK EDİYOR

Kültür Turizm buluşmalarında çalmadık kapı, davet etmediği kimse kalmayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Niyazi Kocadağ Kültür ve Turizm Buluşmaları kapsamında açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık olarak 11 Avrupa ülkesinden ve 25 şehirden 164 tane katılımcı var. Türk hava yolları gibi çok önemli kurumsal firmalar sponsorlarımızdan biri Şanlıurfa gerçekten önemli bir şehir, iki sene önce iki yüz bin olan ziyaretçi sayımızı 1 milyonun üzerine çıkarttık. Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül turizmi çok çok önemsiyor. Sizin aracılığınızla Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'e çok teşekkür ediyorum. 1 milyon ziyaretçi Urfa'ya yetmez çünkü dünya Urfa’yı merak ediyor Göbeklitepe, Karahantepe ve Balıklıgöl gibi önemli alanlar dünyanın hiçbir şehrinde yok. Bugün Türk hava yolları gibi önemli firmalar Urfa'ya gelip özel stant açmışlarsa ve tabi bu da Şanlıurfa turizminin hak ettiği değeri alacağının göstergesidir” dedi.

BİZİM AMACIMIZ ŞANLIURFA'DA TURİZM SEKTÖRÜNÜ GELİŞTİRMEK

Daha sonra sözlerini şu şekilde sürdüren Başkan Kocadağ, “Türk Hava Yolları hiçbir ilde hemen hemen bu gibi bir stant açmıyor. Bunu şöyle anlatmak istiyorum bu bir ürün tanıtım fuarı değil biz tedarikçileri bir araya getirmeye çalışıyoruz. İl dışından haftada 7- 9 otobüs yolcu getirecek bir acente neye ihtiyacı olur konaklamaya ihtiyacı olur, neye ihtiyacı olur rent cara ihtiyacı olur biz bu tedarikler için bir araya geldik bunlar kendi aralarında turlarını satıyorlar. Şanlıurfa'ya bütün dünya gelecek ve gelmek zorunda, Şanlıurfa burada önemli bir kültür, önemli bir turizm ama bunlarla beraber çok önemli bir gastronomi şehri burada dünyanın en eski mutfağı diyebilirsiniz. Ömür Akkor gibi Ramazan Bingöl gibi önemli isimleri getirdik. Urfa’nın önemli lezzetleri üzerine söyleşiler yapmaları üzere geçirdik çok önemli isimler burada çok çok önemsediğim bir konu var dünya dijitalleşti, dünya bir sosyal medyanın içerisine yerleşti. Şu anda sayısız Çin ve Rusya gibi ülkelerin çoğu oradan sosyal medya fenomenlerini getirdik Urfa'nın her metrekaresini çekiyorlar ve hikâyelerinde paylaşıyorlar. Şu anda dünya Şanlıurfa'yı Şanlıurfa turizmini konuşuyor. Bunun için sürdürülebilirlik devamlılık bizim için çok önemli Ekim ayında yine Türk Hava Yolları'nın sponsorluğunda Japon ve Kore'de influncerlar gelecek. Şanlıurfa'mızı tanıtmaya devam ediyoruz çünkü Şanlıurfa bunu hak ediyor. Turizmin bir özelliği var turizm 50 sektöre hemen etki ediyor. Bizim amacımız Şanlıurfa'da turizm sektörünü geliştirmek. Tabii bu yaptığımız başarı tamamen bir ekip ruhu olarak yapıldı. Bu benim ya da başkasının başarısı değil bu hepimizin başarısı çünkü bizler ekip ruhu ile çalışıyoruz. Hiçbirimizin bu görevlerde garantisi yok hepimiz geliriz gideriz ama ben bir data oluşturdum yani bir çocuğu getirseniz bir daha bu işi yapmak istesen bu işi yapar. Anahtar teslim bütün raporlarım hazır yeter ki insan bir işi yapmak istesin, sizler çalışmayı satın alabilirsiniz ama heyecanı satın alamazsınız. Ben bu projeyi başkanımızın ilk talimatıyla yola çıktığımızda bakanlık önümüzdeki çoğu şeyi bunları yapabilir misiniz dediğinde ben de eksiğimiz olabilir ama heyecanımız tam dedim. Heyecanımız olduğu sürece her başarıya imza atarız çünkü başkanımız arkamızda dedim” ifadelerini kullandı.

BU ETKİNLİKTE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Siverek Belediyesi encümeni olan Abdurrahman İzol Siverek standına gelerek şu sözleri kullandı: "Şanlıurfa'da böyle etkinlikler olduğu için çok mutluyum başta Belediye başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'e çok teşekkür ediyorum. Şu anda Siverek standımızdayız yabancı insanların gelip bizim mutfağımızı, kültürümüzü, türkülerimizi ziyaret etmesi ve Urfa’yı tanımaları çok çok güzel, onun için bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Siverek bildiğiniz gibi 30 ilden büyük bir ilçemiz aynı zamanda mutfağı ile çok zengin türküleri ile gerçekten çok zengin bir ilçemiz” şeklinde konuştu.

BİZ BU ETKİNLİKLERİN DEVAMLILIĞINI İSTİYORUZ

Kültür festivaline ziyarete gelen Sultan Açıkgöz "Tabii bu etkinlikler Şanlıurfa için çok iyi oluyor en azından Şanlıurfa’mız tüm dünyaya tanıtılıyor. Urfa’mızın da aktiviteleri etkinlikleri otellerimiz ve gastronomimiz başka illere tanıtılıyor biz bu etkinliklerin devamlılığını istiyoruz. Ben de farklı illerde kaldım hemen hemen çoğu ilde kaldım fakat Şanlıurfa gibi misafirperver, sıcakkanlı bir il gerçekten göremedim bizim insanımız ayrı bir güzel, bunu tekrarlamak istiyorum bu etkinlikler hem Şanlıurfa’mız hem de bizim açımızdan çok güzel oluyor bu tür etkinliklerin devamlılığını istiyoruz” dedi.

BİR TURİZİMCİ OLARAK ŞANLIURFAMIZI HER ANLAMDA TANITMAMIZ GEREKİYOR

Kültür Merkezi Buluşmalarında stant açan Rahime Yaşar, "Size şöyle bir şey söyleyeyim bizim işimizin şöyle bir akışı var tanıtımda sınır yoktur, tanıtımı bugün yaptık yarın bitti diye bir olay yok dolayısıyla bizim yılın 12 ayı 365 günü sürekli çalışıp Urfa’yı tanıtmamız gerekiyor. Tabi bu tür etkinliklerde Urfa'nın tanıtımında çok ciddi katkılar sağlıyor dünden beridir sosyal medyada tüm katılan sivil toplum örgütleri Urfa'ya gelen ziyaretçilerimiz kamu kurumları özel işletmeler hepsi dünden beri sosyal medyalarında burayı paylaştığı için Şanlıurfa turizmi gerçekten tüm dünya tarafından şu anda merak ediliyor ve izleniyor. Bunların ise Şanlıurfa'nın rahat gezilebilir konforlu bir kent olduğu göstergesini gösteriyor. Yaptığımız işin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu görüyoruz. Bunlar Şanlıurfa'nın tanıtımı için yeterli mi tabii ki değil Özellikle uluslararası boyuta evirilmesi açısından çok ciddi çalışmalar ve planlamalar yapılması gerekiyor. Bu ilki bir demoydu bence de gayet başarılıydı önemli olan önümüzdeki süreçte bunu tekrarlamak ve daha iyi seviyeye getirmek” şeklinde konuştu.

ŞANLIURFA’DA SİVEREK’İMİZİ YAŞATTIK

Siverek Belediyesi Kadın Kültür Merkezi Birim Sorumlusu Dila Baydilli Siverek standında yer alarak hem Siverek’in tanıtımı hem de Siverek’te kadınların giydiği yöresel kıyafetlerin tanıtımını yaparak mikrofonlarımıza şu ifadeleri kullandı “Bu bizim için çok güzel bir festival oldu gerçekten Siverek’in kültürünü burada yansıtmaya çalıştık daha sonra tatlarımızı, müziğimizi her konuda Siverek’i dolu dizgin burada yaşattık. Böyle festivallerin devamlılığını istiyoruz. Bu tarz etkinliklerin hem Şanlıurfa için hem de bizim için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Buraya gelen ziyaretçilerimiz bizlere standımızın çok güzel olduğunu tam Siverek kültürünü yaşattığımızı ve standın kapısından içeri girdiğinde Siverek’teymiş izlenimini verdiğimizi söylediler tabii bu bizi çok mutlu etti. Dediğim gibi bu tarz programların devam etmesini istiyoruz. İnşallah önümüzdeki senelerde daha iyi bir şekilde hazırlanıp daha geniş bir kitleye hitap ederiz” diyerek sözlerine son verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları