Kutluay: Bir elbise diktik bazıları o elbiseye sahiplendi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da son zamanlarda verdiği vaazlar ile ülke gündeminde sık sık giren Mehmet Emin Kutluay, 'Yellahçılar' vaazından sonra bir kesimin tepkisini çekti. Verdiği vaaz nedeniyle, yaptığı program televizyon kanalı yönetimince son verildi. Kutluay ise yaşanan süreç için, 'Biz bir elbise diktik bazıları o elbiseye sahiplendi' dedi.

Bir camide verdiği vaaz nedeniyle Türkiye gündemine giren Mehmet Emin Kutluay, ‘Yellahçılar’ vaazından sonra GTV’deki programına son verildiğini açıkladı. Bundan sonraki süreçte hakikati söylemeye devam edeceğini belirten Kutluay, yaşanan süreçte tüm siyasi partilerden destek geldiğini de belirtti. Bundan sonra sosyal medya üzerinden topluma doğru olan şeyleri vermeye çalışacağını ifade eden Kutluay, “Gerçekleri kimseye boyun eğmeden söyleyeceğiz”

Yaşanan gelişmelerin ardından Mehmet Emin Kutluay’ın ne yapacağı merak konusu olurken, yaşanacak süreçle ilgili Urfa Değişim mikrofonlarına konuştu.

TELEVİZYON PROGRAMI YAYINDAN KALDIRILDI!

‘Yellahçı’ vaazından sonra yoğun bir sindirme kampanyasına maruz kalan Kutluay yaptığı programın yayından kaldırılmasıyla ilgili  “Malumunuz sosyal medyaya Yellahçı diye bir videomuz düştü. Biz ortaya bir elbise diktik, bu elbiseyi sahiplenenler oldu.

Bundan dolayı farklı şeyler ortaya çıktı. Ve bu süreçte program yaptığımız bir televizyon kanalı vardı.

Yellahçılar ilgili yaptığımız vaazdan sonra kanal bu hafta çıkmayın, biraz bekleyin, toplantı olacak gibi bahaneler ile bizi beklettiler. Daha sonra hocam bir müddet programı yapmayalım dediler. Yönetimde o şekilde karar almış dediler. Ve bizde saygı duyduk. Ve bunu kamuoyuna duyurmamız lazımdı. Çünkü bizim telefonlarımız susmuyordu. Hocam neden programa çıkmıyorsunuz diyorlardı. Bizde artık önümüze bakmak için programa son verdik.” dedi.

TOPLUMUN ÇOĞUNLUĞU KUTLUAY’A SAHİP ÇIKTI!

Verdiği ‘Yellahçı’ vaazından sonra muhafazakâr kesimin hedefi haline gelen Kutluay, yaşanan süreçte yalnız kalmadığını ve birçok çevreden destek aldığını, insanları gerçekleri duymaya aç olduğunu aktardı. Kutluay, “Sağ olsun toplum bize sahiplendi. Hocam program neden biter hocam siz hakikati konuştunuz. Yanlış bir şey konuşmadınız. Toplumun menfaatine olan şeyleri konuştunuz.

Bizim şu ana kadar yaptığımız bütün programlarda toplum menfaatini konuştuk. Şahsi şeyleri konuşmadık hiçbir zaman. Şimdiye kadar gençlerin sorunları, memleketin sorunlarını bizde dobra dobra konuştuk.  Demek ki doğruluktan ziyade hakikati konuşmak yerine bizde birilerini memnun etmek için konuşsaydık belki şimdi programız devam ederdi.

Bizim tek bir gayemiz var. Allah razı olsun, âlem razı olmasın, Allah beni bilsin, alem beni bilmesin.

Allah benim ahlakımı bildikten sonra, beni sevdikten sonra alem beni sevmezse de olur. “ifadelerini kullandı.

“SOSYAL MEDYADAN GERÇEKLERİ HAYKIRACAĞIZ”

İleriki günlerde sosyal medya üzerinden insanlara vaaz vermeyi düşündüğünü söyleyen Kutluay “Bundan sonra sosyal medya üzerinden topluma doğru olan şeyleri vermeye çalışacağız. Gerçekleri kimseye boyun eğmeden söyleyeceğiz” dedi.

TÜM PARTİLER DESTEK ÇIKTI MALUM PARTİ BİLE

Siyasi partiler tarafından yaşanan süreçte destek mesajları aldığını söyleyen Kutluay sözlerini üzerine alınan partinin üst düzey yetkilisi kendisini arayarak hak verdiğini de belirtti.

Kutluay, “Bütün partilerden destek geldi. Hatta konuşmalarımızı üzerine alınan partinin bile en üstünde olanlar bile bizi aradılar. “Hocam siz doğru konuşmuşsunuz. Topluma ait olan bir problemi gündeme getirmişsiniz” dediler bizde toplumu ilgilendiren konuları konuşmaya çalıştık. Fakat Yellahçılar dediğimiz kesim bu hakikati bile başka yerlere çekmeye çalıştı.  Hiç önemi yok sözümüz yerine ulaşmıştır” sözlerini sarf etti.

GERİ ADIM YOK DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİM

Yaşanan süreçte baskılara boyun eğmeyeceğini söyleyen Kutluay verdiği hutbelerde Kuran-ı Kerim’in ayetlerinin dışına çıkmadığını Allah’ın hükümlerini cemaate aktardığını belirtti.

Kutluay, “Geri adım atacak bir şey yok ortada, çünkü söz benim değil Allah’ın hükümlerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Allah’ın ayetinin tefsirini yapıyorum rahatsız olanlar varsa gitsin Allah’a dava açsın, şahsıma değil. Çünkü ben Kuran’da Allah’ın yazmış olduğu ve Hz. Muhammed’e göndermiş olduğu ayeti açıklıyorum. Ama dönüp bakıyorum ayetten dolayı bize kızanlar oluyor. Peki, ne konuşalım biz? Allah’ın ayetlerini konuşmayacaksak ne konuşalım. Ayet konuşmayalım, hadis konuşmayalım, alimleri konuşmayalım ne konuşalım Allah aşkına” ifadelerine yer verdi.

“BANA DEĞİL ALLAH’A DAVA AÇIN”

Verdiği vaazlardan dolayı tepkilerin odağında olan Kutluay vaazlarda Allah’ın ayetlerini söylediğini eğer dava açacaksınız ayetlerin sahibine dava açın diyerek kendisini eleştirenlere tepki gösterdi.

Kutluay, “Yani ben çıkıp insanlara pasta tarifi mi anlatayım? Çörek otunu mu anlatayım? İnsanlar İslam dininden uzaklaştı. Gençlik Kur’an’dan uzaklaştı. Bakın sinemalar dolu, kafeler, barlar sinemalar her yer dolu fakat camiler bomboş. sebep ne peki gençler istediği şeyi camide bulamıyor. Neyi geziyor peki genç hakikati geziyor. Geçen verdiğim bir vaazı dinleyen ateist bir genç hocam sizi camide alkışlamak istedim diye mesaj atmış, gençler gerçekleri duymak istiyor. Toplum gerçeklerin konuşulmasını istiyor. Ben Allah’ın ayetini okuyorum başka bir şey okumuyorum ki fakat bu taraftar hane fikir var ya herkes tuttuğu fikriye çekiyor olayları. Yani kendi tuttuğu tarafa şeytan yardım etse rahmet okuyacak, fakat karşı taraf haklı da olsa melekte yardım etse lanet okuyacak taraf hane fikir bizi bu noktaya getirdi. Ama bizler hakikat çizgisinden vazgeçmeyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Mehmet Emin Kutluay Yellahçılar Şanlıurfa