Leş kokusu Ulu Cami avlusunu sardı

TAKİP ET

Ulu Cami avlusunda bulunan köpek ve kediye ait leşlerin uzun süredir bölgede bulunmasından dolayı etrafa yayılan kötü kokular, camiye gelen vatandaşların tepkisine neden oldu.

İddiaya göre, Ulu Cami avlusunun kuzeye bakan kapısına yakın bölümde mezarlıklar arasında bulunan kedi ve köpeğe ait leşlerin uzun zamandan beri aynı yerde bulunduğunu belirten çevre sakinleri etrafa yayılan kötü kokular nedeniyle camiye gelen cemaatin azalmasına neden olduğunu söylediler.

Leşlerin nereden geldiğinin henüz bilinmediğini belirten vatandaşlar, belediye temizlik ekiplerinin her sabah bölgede temizlik yapmalarına rağmen leşlere dokunmadıklarının iddia eden vatandaşlar; “Kaç günden beri leş kokusu sadece çevreyi değil, aynı zamanda tarihi öneme sahip olan Ulu Cami’yi de sarmış durumda. 



Cami avlusunu çok sayıda insan kullanıyor. Kimisi namaz kılarken kimisi ulaşımını bu avlu aracılığıyla sağlıyor. Fakat son zamanlarda avluda bulunan leşlere ait kötü kokular camiye gelen cemaatinde azalmasına neden oldu.



 Caminin kuzeye bakan kapısına yakın bölümde mezarlıklar arasında bulunan kedi ve köpeğe ait leşlerin uzun zamandan beri hala aynı yerde bulunuyor. Her sabah ve öğlen vakitlerinde çevrede düzenli temizlik çalışmaları yapan görevliler her nedense bu leşleri bulundukları yerlerden kaldırmayı düşünmüyorlar. Belediye yetkililerinin bir an önce bu leşleri kaldırmaları gerekmekte. Aksi halde kokulara istinaden bulaşıcı hastalıkların baş göstermesi kaçınılmaz bir hal alır” şeklinde konuştular.