Mahalleli köpeklerden tedirgin

TAKİP ET

Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi'nde sokak köpeklerinin kontrolsüz bir şekilde dolaşmaları vatandaşları tedirgin ediyor.

Süleymaniye Mahallesi sakinleri her geçen gün artan sokak köpeklerin durumundan tedirgin olurken, belediye görevlilerinin buna önlem almaması ise tepkilere neden oluyor. Özellikle gece saatlerinde köpeklerin sokakta bulunan insanları tehdit ettiklerini ve caddelerde dolaşamaz hale geldiklerini söyleyen vatandaşlar, yetkili birimlerin bu konuda bir an önce çözüm bulmaları gerektiğini söylediler.

 

Çocuklar rahat bir şekilde dışarı çıkamıyor

Fırına ya da markete gitmek için çocuklarının köpek korkusuyla dışarı çıkamadıklarını söyleyen mahalleliler, “Özellikle köylerden olmak üzere birçok yerden getirilen köpekler mahalleye bırakılıyor. Bu köpekleri aşılı olup olmadığını bilmediğimizden dolayı ısırması durumunda nasıl bir tehlikeyle karşılaşacağımızı bile bilmiyoruz. Bu köpekler çoğu zaman saldırgan tavırlar sergilerken, gencinden yaşlısına kadar birçok kişi bu durumdan rahatsız oluyor. Çocuklarımız okuldan dönene kadar hava kararıyor. Bu nedenle çocuklarımız için de tedirginiz. Gece vakitlerinde bu köpeklerin sürekli havlamaları da bizi rahatsız ederken, belediye görevlilerinin bu duruma önlem almalarını istiyoruz." ifadelerini kullandılar.

Abdulselam Yavuz / Urfa Değişim

süleymaniye mahallesi sakinleri mahalleli köpeklerden tedirgin köpekler haliliye Şanlıurfa