Mimar Sinan Mahalle muhtarı güvenlik sorunundan yakındı!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın merkezi konumunda olan Bahçelievler'de yaşanan güvenlik sorunlarından yakınan Mimar Sinan mahalle muhtarı İsmail Dağbaşı, madde kullanımının arttığına dikkat çekti. Ayrıca fuhuş olaylarının da arttığına vurgu yaptı. Güvenlik ekiplerinin işlerini yaptığını ancak yetersiz kaldığını iddia etti.

Uyuşturucu kullanımı ve satışının arttığı Şanlıurfa’da birçok problem gün yüzüne çıkıyor. Emniyet ekipleri çalışmalarını aralıksız yapmasına rağmen yakalanan kişiler birkaç gün sonra tekrar bırakılınca Mimar Sinan Mahallesinde benzer sorunlar tekrar boy gösteriyor. Mimar Sinan mahalle muhtarı İsmail Dağbaşı’nın iddiasına göre yabancı uyruklu vatandaşların yoğunlukta olduğu Bahçelievler’de güvenlik sorunu çok fazla, yüksek sesle müzik dinlemeleri ve madde kullanımı gibi sorunlar mahallede güvenlik tedbirlerinin artırılmasını zorunlu kılıyor.

Kalabalık bir nüfusa sahip olan Bahçelievler’de yaşanan güvenlik sorunu vatandaşı rahatsız ederken, çevre ahlakınında bozulduğu iddia edildi.

Alınan güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu aktaran Mimar Sinan mahalle muhtarı İsmail Dağbaşı Bahçelievler’de fuhuş ve uyuşturucu maddelerinin yoğunlukta kullandığının altını çizdi.

Bu tür sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyleyen muhtar Dağbaşı: “Suriyelilerin yoğunlukta olduğu Bahçelievler’de güvenlik sorunu çok fazla bununla birlikte denetimlerin hız kazanması gerekiyor yoksa ilerleyen süreçlerde içinde bulunduğumuz konum çıkılmaz bir hal alacaktır. Bu konuda tüm yetkilileri göreve davet ediyorum.” dedi.

“BİNALARIMIZ RESMEN PİSLİK YUVASINA DÖNDÜ”

Sözlerine daha sonra şu şekilde devam eden Dağlarbaşı: “Özellikle yabancı uyruklular sabahlara kadar müzik çalıyorlar. Bizi ciddi şekilde rahatsız etmeye başladılar. Geliyorlar ev kiralıyorlar. Fazla para verdikleri için bizim insanımız bu sefer mağdur oluyor. Bazı binalarımız resmen pislik yuvasına dönmüş durumda” ifadelerini kullandı.

“GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN ARTIRILMASI LAZIM”

Güvenlik sorunlarından dert yakınan mahalle muhtarı Dağlarbaşı: “Güvenlik sorunumuz çok fazla, Emniyet teşkilatı ilgileniyor fakat yetersiz kalıyor. 10 tane emniyet ekibi lazımsa 2 tane geliyor. 50 tane kişinin görevini 10 kişi kaldırabilir mi, bu durum mümkün değil. Rabia Meydanı bizim sınırlarımızın içindedir. Rabia Meydan’ında olan bitenleri ancak gelip görmeleri lazım. Uyuşturucu madde kullanımı almış  başını gidiyor. Adam burada her türlü pislikle uğraşıyor hiçbir şeyden korkmuyor. Bana göre yasalarımız yetersiz. Misal hırsızlık oluyor. Emniyet teşkilatı yakalıyor. Alıp götürüyor adliyeye sonra serbest bırakılıyor. Neden bırakılmış demek ki bunun için bir yasa değişikliği olması gerekiyor. Huzur operasyonlarının daha sıklıkla yapılması gerekiyor.” diyerek sözlerini noktaladı.

Mimar Sinan Mahalle muhtarı İsmail Dağbaşı Güvenlik ekipleri Bahçelievler