Modern mahallede 'Seyyar Muhtarlık'

TAKİP ET

31 Mart seçimlerini kazanarak muhtar seçilen Ömer Bağıran, kendisine muhtarlık evi yapılmayınca, caddede masa kurarak hizmet vermeye çalışıyor. Adeta seyyar muhtarlık yapan Bağıran, dosyalarını ise kutuya koyarak yanında gezdiriyor.

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi'nde bir ilk yaşandı. Neredeyse tüm mahallelerde muhtarlık evi yapılırken, en modern yerleşim alanlarından biri olan Esentepe Mahallesi'ne muhtar evi yapılmadı. Bu nedenle mahalle muhtarı Ömer Bağıran, ilkel yöntemlerle görevini sürdürüyor.

Ömer Bağıran, 31 Mart seçimlerini kazanarak Şanlıurfa'nın en modern ilçesi Karaköprü'ye bağlı Esentepe Mahallesi muhtarı seçildi. Ancak mahallenin muhtarlık evinin olmaması, Muhtar Ömer Bağıran'ı ilginç bir yönteme yönlendirdi. Muhtar Ömer bağıran, muhtarlık evi olmaması nedeniyle masasını caddeye kurdu. Caddeye koyduğu masanın üzerinde ilkel yöntemlerle işlemleri gerçekleştiren Bağıran, Karaköprü Belediyesi'nin mahalleye muhtarlık yapmasını istiyor.



Güneş gelince seyyar muhtarlığını gölgeye taşıyor

Mahalleliler, seyyar muhtarlık yapan Ömer Bağıran'ı caddedeki masasında bulmayınca markette, kasapta, çiçekçide ya da başka bir iş yerinde bulabiliyor. Muhtar Bağıran, güneşin yansıması durumunda masasını gölgelik alana taşıyor. Masasını sürekli taşıyan Muhtar, bazen bir ağacın gölgesinde, bazen apartmanın önünde, bazen de kaldırımda hizmet vermeye çalışıyor. Mahalleliler ise muhtarlığı soran vatandaşlara caddede bulunan masayı işaret ediyor.



'Muhtarlığımız olmayınca, açık alanda hizmet vermeye çalışıyorum'

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Seyyar Muhtar Ömer Bağıran, "Daha önce mahalle muhtarının kendi mülkiyeti vardı ve işlemlerini burada yapıyordu. Ancak 31 Mart'ta ben muhtar olduktan sonra muhtarlık görevini yapacak bir alan bulamadım. Bu nedenle bu görevi açık bir ortamda yürütmeye çalışıyorum." dedi. 



'Önce 2 ay dediler; sonra 6 ay eklediler'

Taleplerinin sonuç bulmadığını belirten Muhtar Ömer Bağıran, "31 Mart seçimlerini kazanarak mazbatamı aldıktan sonra ilk iş olarak Karaköprü Belediyesi'ne yazdığım dilekçe ile mahallemize muhtarlığın yapılmasını talep ettim. Bu talebimin 2 ay içerisinde gerçekleşeceğine yönelik yanıt aldım. 2 aylık sürenin bitmesinin ardından tekrar ilgili belediyeye müracaat ettim. Ancak muhtar evinin ancak 6 ay sonra yapılabileceği belirtildi. Ben de başka çare bulamayınca mahalleme sokakta hizmet vermeye başladım." diye konuştu.



'Hizmet, mekanın yokluğuna bakmaz'

"Şanlıurfa'nın en modern ilçesi olan Karaköprü'ye bağlı modern bir mahallede muhtarlığın olmamasına vatandaşlar da tepki gösteriyor." diyen Ömer Bağıran, "Yerimiz olmasa da hizmetimizi aksatmıyoruz. Çünkü hizmet mekana bakmaz. Mahallemiz için gereken hizmeti dışarıda kurmuş olduğumuz masadan vermekteyiz. İşlem yapmak isteyen mahalleliler, bizi kolaylıkla bu mekânımızda bulabilme imkânına sahip. Adeta seyyar bir muhtarlık birimi kurmuş olduk. Güneşli havalarda ise başka kaldırıma geçerek hizmet çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.  



Bilgisayar gerektiren işlemlerini internet kafede yapıyor

Bilgisayar gerektiren işlemlerini ise internet kafede yaptığını dile getiren Muhtar Bağıran, "50 metre ileride bir internet kafemiz bulunuyor. Bilgisayar ile ilgili bir işlem olduğu zaman kafe aracılığıyla bu işlemlerimizi yapmaya çalışıyoruz." şeklinde ifade etti.   

 

'Böyle bir mahallede muhtarlığın olmaması, gerçekten utanç verici'

Kentin neredeyse tüm mahallelerinde muhtar evinin olmasına rağmen en modern ilçe olan Karaköprü'de muhtarlığın olmaması Şanlıurfa'ya yakışmıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Karaköprü ilçesinde bulunan mahalleler, yerleşim açısından modern mahallelerdir. Örnek olması gereken Esentepe Mahallesi'nde bir muhtarlığın olmaması utanç verici bir durumdur. Bu utanç ise belediyenindir. Çünkü şu ana kadar buraya bir muhtarlığın yapılmaması belediyenin büyük bir eksikliği olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandılar.

Murat Doğan /  Urfa Değişim

bilgisayar gerektiren işlemlerini internet kafede yapıyor modern mahallede seyyar muhtarlık urfada en ilginç muhtarlık urfada bir ilk: seyyar muhtarlık Şanlıurfa