Muhtarlar hırsızlardan dert yakındı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da hırsızlık olayları güç geçtikçe artıyor. Hırsızlık ve madde bağımlıları yüzünden evden çıkmaya korkar olduklarını söyleyen mahalle muhtarları yetkililerin bir an önce çare bulmasını istedi. Özellikle bekçilerin gece yarısında mesai saatlerinin dolması hırsızlara davetiye çıkardığını söylediler.

Bekçilerin çalışma saatlerinin değişmesinin ardında kentte yaşanan hırsızlık olayları iki katına çıktı. Bazı mahallelerde bulunan binaların kapıları, klima motorları, su sayaçları çalınıyor. Konuyla ilgili konuşan muhtarlar bekçilerin çalışma saatlerinin derhal eski haline getirilmesini gerektiğini vurguladı.

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan Mimar Sinan Mahalle Muhtarı İsmail Dağbaşı hırsızlık olaylarına isyan etti. Şanlıurfa’da eskiye göre daha fazla hırsızlık olaylarının yaşandığını söyleyen Muhtar İsmail Dağbaşı emniyetin derhal bekçilerin çalışma saatlerini eski haline getirmesini istedi.

“HIRSIZLAR ORTAYA ÇIKTIĞINDA BEKÇİLERİN GÖREVİ BİTİYOR”
Muhtar İsmail Dağbaşı “Son zamanlarda hırsızlık olayları aldı başını gitti. Eskiden emniyet bekçileri sabaha kadar vardı. Emniyet bekçileri akşamdan sabaha kadar olduğu zamanlar Şanlıurfa’nın şekli değişmişti. Kaderi de değişmişti. Maalesef kalktılar saat 00.00’dan sonra bekçiler yok. Tam hırsızların meydana çıktıkları zamanlarda bekçilerin görevi bitiyor. Ben buradan tüm yetkililere sesleniyorum.  Bekçilerin çalışma saatlerinin bir gözden geçirilmesi gerekiyor.

ENERJİYİ SÖKÜP SIRTINA ALARAK KOŞTU
Eskiden mahallerde 24 saat bekçi vardı. Gündüzde vardı gece de vardı. Eğer eleman ihtiyacı varsa yetkililere bildirsinler. Rapor hazırlasınlar devletimiz güçlüdür kalkar altında. Ben  geçenlerde baktım. Dama çıkmış enerjiyi sökmüş sırtına almış, koşarak gidiyor. Seslendim nereye gidiyorsun. Nerden geliyorsun. Adamın bana söylediği laf, yav ben hurdacıyım ondan almışım. Ne diyeceksin şimdi bunlara yetkililerden temennim buranın emniyetini biraz daha sıklaştırsınlar. Çünkü bu mahallede Rabia Meydanı burada  şehrin kalbi burada atıyor” dedi.
 
Kamberiye Mahalle Muhtarı  Abdurrahman Şahap ise hırsızlık olaylarının yanı sıra madde bağımlılarından da dert yandı.
“GECELERİ EŞİMİZLE DIŞARIYA ÇIKAMIYORUZ”
Eşiyle akşamları mahallede gezemediklerini can güvenliklerinin olmadığını belirten Muhtar Şahap sözlerine şöyle devam etti. “Şanlıurfa’nın kanayan yarası hırsızlık, madde bağımlılığı, hem yabancı uyruklu mahallemizde çok var. Geceleri eşimizle dışarıya çıkamıyoruz. Adamlar uyuşturucuyu çekmiş eroini çekmiş sokakta dolaşıyor. Bu konuları Vali Bey ile konuştuk. Emniyet müdürümüz bekçileri mahallelere yollarsa belki bunlar azalır. Hırsızlıklara da acilen çare bulunması gerekiyor. Adamlar kapıları çalıyor. Park tuvaletinin kapısını çalıyorlar. Devlet eğer hurdacılara bir talimat verirse uyarırsa belki hırsızlık olayları yaşanmaz çünkü çalan adam hurdacıya götürüyor. Başka nereye götürecek. Urfa’da 15- 20 tane hurdacı var bunları emniyetimiz sıkıştırırsa hırsızlık olaylarını önlenmiş olur”

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Kamberiye Mahalle Muhtarı  Abdurrahman Şahap Hırsızlık Mimar Sinan Mahalle Muhtarı İsmail Dağbaşı