Mustafa Abak anısına gösteri maçı!

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybeden Kadın Futbol Takımı Kulüp Başkanı Mustafa Abak anısına özel bir maç düzenlendi. Oynanan maç Urfa Değişim TV ekranlarına naklen yayınlandı. Karşılaşmayı Şanlıurfaspor eski futbolcuları 3-1 kazandı.

Karşılaşma Şanlıurfa’da futbola hizmet veren önemli isimler arasından seçildi. Karşılaşma Şanlıurfa ASKF ile Şanlıurfaspor eski futbolcuları arasında oynandı Urfa Değişim TV ekranlarında maç naklen verildi.

Şanlıurfa ASKF futbolcuları: 1.Adnan Yükselir (Kaptan), 2.Ahmet Dedeoğlu, 3.Murat Basyan, 4.Hasan İpek, 5.Ömer Yıldırım, 6.I.Halıl Durmaz, 7.İbrahim Kara, 8.Ahmet Polat, 9.Halıt Kaya, 10. Mahmut Canbeyli, 11.0sman Argan, 12.Recep Akdağ, 13.Musa Bucak, 14.Fahrettin Baydar, 15.Ferhat Karadağ, 16.(Kalecdsabrı Karademir, 17.Serhat Ayaydın, 18.Ishak Kornek, 19.Halil Aydın, 20.İsmail Doğan, 21.Ckalecomurat Gündüzalp, 22.Mehmet Kolbudak, 23.Nesih Çiftçi

Şanlıurfaspor eski futbolcuları:

1.Recep Kutlay (Kaptan), 2.Ahmet Çeli 3.Nedım Cavcı, 4.Mutlu Yılmaz, 5.Cemal Sabuncu, 7.Salih Akkuş, 8.Ramazan Polatçı, 9.Kaplan Doğan, 10.Abdurrahman Eskici, 11.Aslan Doğan, 12.Ahmet Çiftçi, 13.Murat Alışkan, 14.Ramazan Yoğurt, 15.Yasin Deniz, 16.Ahmet Uma, 17.Yusuf Tatlıdil,

18.Mehmet Altun, 19.Kemal Tosun, 20.Mehmet Şenbahar, 21.İsmail Buz, 22.Abdulbasit Özkan

FUTBOLUN ÖNEMLİ İSİMLERİ KATILDI

Şanlıurfa'da depremde hayatını kaybeden Mustafa Abak adına futbol turnuvası düzenlendi. Düzenlenen programa Mustafa Abak'ın öğrencileri, Türkiye futbol federasyonu Bölge Müdürü Işılay Çalışkan, ASKF Başkanı Adnan Yükselir, ASKF Genel Sekreteri Murat Basyan, Hakem Komite Başkanı Hasan Keser, Kadın Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Ayşe Bağmancı, Cumhuriyet Halk partisi İl Başkanı Ferhat Karadağ, Şanlıurfaspor As Başkanı Mehmet Reşit Karakaş ve çok sayıda futbolseverler katıldı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden etkilenen illerden biri olan Şanlıurfa'da hayatını kaybeden Mustafa Abak düzenlenen programla anıldı. Maç başlamadan önce bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla maç başladı.

Mustafa Abak'ın anısına düzenlenen Şanlıurfasporlu eski futbolcu karması ile amatör spor kulüplerinin karmasını karşı karşıya getiren maçta Urfaspor futbolcularının karması maçı 3-1 kazandı.

Turnuvayı organize eden ASKF başkanı Adnan yükselir ve yönetimi Mustafa Abak anısına düzenlenen program için katılım sağlayan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Kıran kırana oynanan maçta tribünlerden yükselen Mustafa Abak sesleri oyuncularının olan sevgisini gözler önüne serdi.

FUTBOLUMUZ İÇİN CİDDİ BİR KAYIP!

Mustafa Abak'ın hayatını kaybetmesinden derin üzüntü yaşadığını söyleyen Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Işılay Çalışkan "gerçekten derin bir üzüntü içerisindeyiz. Sözlerime nereden başlayacağımı bilemiyorum. Mustafa Abak hocam özellikle kız çocuklarına verdiği önemle Şanlıurfa’mız için önemli bir yere sahipti. Mustafa hoca sadece spor için değil tüm Türkiye için bir kayıptı mekanı cennet olsun ailesine sabırlar diliyorum. Gerçekten futbolumuz için ciddi kayıplardan biri Mustafa Abak’tır. Öyle Umut ediyoruz ki bizlere emaneti olan bu gençlere elimizden geldiğince sahip çıkacağız ve destekleyeceğiz."dedi.

MUSTAFA HOCAM BİZLERE KARDEŞLİK İÇERİSİNDE OYNAMAYI ÖĞRETTİ

Mustafa Abak'ın öğrencilerinden olan Kadriye Acar, "Mustafa Abak hocamız sadece hocamız değil aynı zamanda babamızdı. Biz ona baba diye hitap ediyorduk. Her başımız sıkıştığında ilk kapısını çaldığımız kişilerden biri oluyordu. Mustafa hocam bizlere sahada kardeşlik içerisinde oynamayı öğretti ve bugünkü maçta da görüyoruz ki onun bıraktığı sevgi tohumları şu anda sahada sergileniyor. O hep bize diyordu ki kaç tane maç kaybederseniz kaybedin ama kardeşliğinizi sevginizi maça olan bağlılığınızı asla kaybetmeyin" ifadelerini kullandı.

SPORU DESTEKLEMEYİ SEVİYORUM

Urfa Değişim TV muhabiri Tevfik Kapçı ise futbola olan katkılarından dolayı Şanlıurfa ASKF tarafından ödül verildi. Kapçı, “amatör olsun profesyonel olsun her alanda futbola katkı vermek benim için bir zevk. Bugün Mustafa Hoca anısına turnuva yapıldı. Bizde Urfa Değişim TV olarak bu maçı naklen vermenin heyecanını yaşadık. Bundan sonraki süreçte de futbola destek vermeyi sürdüreceğim” dedi.

ASKF Başkanı Adnan Yükselir ise maşukta bulunan bir halı sahaya Mustafa Abak'ın adının verileceğini söyledi.

Türkiye futbol federasyonu Bölge Müdürü Işılay Çalışkan Kahramanmaraş Mustafa Abak