Öğrenciler umut olmaya devam ediyor

TAKİP ET

Meslek lisesi öğrencileri tarafından '2023 vizyonu' ve 'meslek Liseliler Ailelerle Buluşuyor' projesi kapsamında il genelinde 2023 yardım kolisi dağıtımı gerçekleştirildi.

Meslek lisesi öğrencileri, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürüyor. Şanlıurfa genelinde bulunan 80 meslek lisesinde okuyan öğrenciler, Ramazan kolisi dağıtımını gerçekleştirdi. Hazırlanan yardım kolilerini ailelere ulaştıran Meslek liseli öğrenciler, Ramazan ayında yardımlaşmanın önemine değinmek, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürmek için 2023 vizyonuna özel 2023 yardım kolisi dağıtımı gerçekleştirdiler.







Turan: Bu davranışlar, tüm kesimlere örnek olmalı

Meslek liseli öğrencilerin bu davranışlarının tüm kesimlere örnek olması gerektiğinin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, öğrencilerin sosyal sorumluluk çerçevesinde hareket ettiklerini söyledi. Turan, “Ramazan ayı, maddi ve manevi birçok güzelliklerin bir arada yaşandığı,  duygu ve hissiyatın da öne çıktığı mübarek bir aydır. Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı dini açıdan taşıdığı önemle birlikte müminler arasında sosyal açıdan da yardımlaşma ve dayanışmanın en yüksek olduğu aydır. Peygamber efendimiz Kim bir oruçluya iftar ettirirse, o oruçlunun alacağı sevabın aynısı, iftar ettirene de yazılır. Ve oruç tutanın sevabından da bir şey eksilmez buyurmuştur. İl genelinde bulunan 80 meslek lisesinde okuyan öğrencilerimizin hazırlamış olduğu 2023 koli, ihtiyaç sahibi ailelere kendi elleri ile ulaştırıldı. Umarız bu davranış tüm kesimlere örnek olur.” şeklinde konuştu.







Canbek: Meslek liseleri kendilerini yenilemeye devam ediyor

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Canbek, meslek liselerinin her defasında kendilerini yenileyerek farklı vizyonlarla açılımlar yaptığının altını çizdi. Canbek, “Şanlıurfa genelinde bulunan 80 meslek lisesinin kendi aralarında yapmış oldukları bu yardım etkinliği, meslek liselilerin ne denli aktif birer fert olduklarının bir göstergesi. Yardımlaşmak elbette ki çok önemli. Özellikle Ramazan ayı gibi mübarek bir ayda yapılan yardımların sevabını düşünmek bile insana çok güzel duygular yaşatıyor. Burada asıl önemli olan konu ise meslek liseli öğrencilerin böylesine güzel bir yardım programını organize etmesi. Ben bu meslek liseli öğrencilerimizin böylesine 'Meslek Liseliler Ailelerle Buluşuyor' başlığıyla hazırlamış oldukları yardım projesi çerçevesinde kendileri de sahada çalışarak yapmış oldukları yardımlardan dolayı kendilerini kutluyorum” ifadelerine yer verdi.









 

Öğrenciler umut olmaya devam ediyor meslek lisesi öğrencileri Şanlıurfa genelinde bulunan 80 meslek lisesinde okuyan öğrenciler İl milli eğitim müdürü Şerafettin turan İl milli eğitim müdür yardımcısı İbrahim canbek