Öğretmeler evi korona versiyonuna geçti

TAKİP ET

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren öğretmenler evi restoran bölümü salgın hastalık nedeniyle hizmet anlayışını baştan aşağı değiştirdi. Elektronik menülerden, tek kullanımlık diş fırçalarına kadar birçok hizmet koronavirüs şartlarına uygun hale getirildi.

Türkiye ve dünyada etkisini arttırarak sürdüren koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Solunum yolları ile kişiden kişiye bulaşan hastalık nedeniyle birçok iş sektörü süreçten zarar görüyor. Bunların başında gelen yemek sektöründe ise sürece uyum çalışmaları devam ediyor. Salgın hastalığa karşı birçok firma gibi Öğretmenler evi restoranı da önlemlerini üst düzeye çıkardı. Yeni bir versiyon ile tekrar hizmet vermeye başlayan mekanda, Urfa’ya özgü lezzetler farklı bir hizmet anlayışı ile misafirlere sunuluyor.

 

Urfa kültürü ve lezzetleri ön planda

İşletmeyi devraldıkları döneme kıyasla sunulan hizmetlerde Urfa yemeklerini ön plana çıkardıklarını ifade eden restoran sahibi Necip Özbek ‘’ Daha önce burası öğretmeler evine bağlıydı, ihale sonu devrini biz aldık. Farklı yerlerdeki lezzet ve hizmetleri çok gezip gördük. Gördüklerimizi, neden burada uygulamayalım dedik ve gördüklerimizden yolla çıkarak burada onları yansıtmaya çalıştık. Urfa kültüründe yer alan sıra geceleri, şark odaları ve bunların içerisinde Urfa yemekleri olan tandır, alinazik, içli köfte, lahmacun ile Urfa kebaplarını servis ediyoruz. Tatlılarımızda ise Urfa kadayıfı ve Urfa’nın çeşitli tatlıları yer alıyor’’ dedi.

 

A’dan Z’ye yenilendi

Öğretmenler evinin değişikliklerle yeni bir yüze kavuştuğunu söyleyen Necip Özbek ‘’Biz bu işe sıfırdan başladık. Daha önce burada ki menüde sulu yemek vardı sadece, başka bir şey yoktu. Neden olmasın dedik, yaptık ve çok olumlu sonuçlar elde etik. Gerçekten büyük bir başarıya imza atık diyebilirim. Dekorasyonu tamamen yeniledik. Duvarlar boyalıydı, biz buranın konseptine, uygun olarak duvar kağıtları, avize, masa örtüleri ile buraya kurumsal bir hava vermeye çalıştık. Ciddi anlamda gelen müşterilerimiz ve dostlarımız bu yeniliği met ederek dile getiriyorlar. Bu olumlu tepkileri duyunca çok memnun oluyoruz ve bu sonuçlar bizi heyecanlandırıyor gücümüze güç katıyor’’ ifadelerini dile getirdi.

 

Virüse karşı geniş önlem

Koronavirüs nedeniyle işletmede köklü değişiklikler yapılmış durumda. Yeni döneme ciddi şeklide ayak uydurduklarını söyleyen Özbek ’’Biz hijyene çok önem vermekteyiz. Örneğin; bardaklarımız tek kullanımlık ve günlük olarak poşetleniyor. Tek kullanımlık diş macunu ve diş fırçalarımız var. QR ile temasız bir şekilde müşterilerimiz menüye ulaşıp sipariş verebilirler, menüyü inceleyebilirler. Tek kullanımlık havlu, ıslak mendiller dezenfektan, kolonya, gibi tek kullanımlık baharatlıklarımız da mevcuttur. Urfalılar daha çok iyileri hak ediyor bu konuda hizmetin en iyisini sunmayı hedefliyoruz’’ sözlerine yer verdi.



Gülbahar Balta / Urfa Değişim