Pamukta durum iyi!

TAKİP ET

En fazla pamuk üretimi yapılan Şanlıurfa'da ekinler üreticileri de memnun ediyor. Bozova Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yapılan incelemede pamukta herhangi bir sorunun olmadığını belirtti.

GAP ile tarım topraklarının suya kavuşması Şanlıurfa'da pamuk üretimini de artırdı. Verimli tarım arazilerine sahip Şanlıurfa'da pamuk üretimi hububat ürünlerin yerini alırken, son yıllarda da üretimde ilk sırayı Şanlıurfa aldı.

Pamuk üretiminin en fazla yapıldığı Şanlıurfa'da çiftçiler gerek su verilmemesi gerekse yağışların erken başlaması nedeniyle mağduriyet yaşamıştı. Bu yıl da çiftçiler ikinci ürün olarak pamuğu tercih ederken, aynı sorunların olup olmayacağı düşüncesi de çiftçileri endişelendiriyor. Bu nedenle Bozova Ziraat Odası Başkanlığı görevlileri bölgede yaptığı incelemede pamuk ürünün iyi durumda olduğunu herhangi bir sorunun görülmediğini belirtti.

 

Destekleme primi bayramdan önce

Öte yandan pamuk desteklemeleri ile ilgili yapılan açıklamada, pamuk, yüzde 30 pamuk, mısır ve hububat destekleme primlerinin bayramdan önce çiftçilerin hesaplarına yatırılacağı belirtildi.

 

pamukta durum iyi! en fazla pamuk üretimi yapılan Şanlıurfada destekleme primi bayramdan önce gap ile tarım topraklarının suya kavuşması pamuk üretimi hububat ürünlerin yerini alırken