Pis kokudan vatandaşlar alışveriş yapamıyor

TAKİP ET

Narlıkuyu Mahallesi'nde kurulan açık pazar alanına cadde üzerinde bulunan binaların atık su bağlantı borularından sızan lağım suları, pazar esnaflarını adeta canından bezdirdi.

Karaköprü ilçesine bağlı Narlıkuyu Mahallesi'nde Perşembe Pazarı Esnafı, Pazar yerlerine akan lağım sularından dolayı bir hayli dertli. Konuyu defalarca belediye yetkililerine iletmelerine rağmen herhangi bir tedbir alınmadığını söyleyen pazar esnafları, şu ana kadar yapılan incelemelere rağmen herhangi bir önlem alınmadığını ve belediyelerin konuyu askıya aldıklarını söylediler.



Gazetemize sorunlarını dile getiren Pazar esnafları, bir aydır süregelen sorunu belediye yetkililerine, Beyaz Masa ve ŞUSKİ’ye kadar ilettiklerini fakat sonuç alamadıklarını söylediler.



Pazara gelen vatandaşların koku ve atık su nedeniyle pazar alışverişlerini yapamadıklarını belirten esnaflar, “1 ay olalı lağım suyu semt pazarın içinde akıyor. Kokudan ne biz semt pazarı esnafları ne de  müşteriler duramıyor. Pazar başkanımız gelerek konu hakkında bilgi vermek ve konuyu çözmesi için ŞUSKİ’yi aradı. Fakat hiçbir gelişme yaşanmadı. Aynı bölgeye zabıta müdürü geldi incelemelerde bulundu. Fakat yine bir çözüm bulunmadı.



20’den fazla vatandaş yetkili mercileri aradı. Yetkililer geldi, baktı yapacağız diyerek yapmadan gittiler. Beyaz Masayı da aradık fakat bir türlü bu konuda bizlere yardımda bulunacak ve konuyu çözecek birileri ortaya çıkmadı. Bir an önce bu konuyu çözüme kavuşturacak ilgili birim amirlerini pazarımızı ziyaret etmelerini ve sorunumuzu acilen çözmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştular.