Ramazan Ayı'nda gönüllere dokunuyorlar

TAKİP ET

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı'nda Şanlıurfa'da ihtiyaç sahibi 3 bin 300 kişi, Haliliye Belediyesinin gönderdiği 3 çeşit yemekle iftarını açıyor. Aş evinde özenle hazırlanarak sefer taslarına konulan yemekler, görevliler tarafından evlere ulaştırılıyor.

Halil İbrahim bereketinin yaşandığı Şanlıurfa’da merkez Haliliye Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı'nda ihtiyaç sahibi ailelerin yemek ihtiyaçlarını gideriyor. Haliliye Belediyesi Aş Evinde gıda mühendislerinin kontrolünde hazırlanan yemekler vatandaşlara ulaştırılıyor.


Aşevinde özenle hazırlanan yemekler sefer taslarına konularak araçlarla hızlı bir şekilde ailelere ulaştırılıyor. Aşevi hizmetinden her gün 720 hanede toplam 3 bin 300 vatandaş faydalanıyor.

Aş evinde hazırlanan yemeklerin dağıtımına Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ta eşlik ediyor.

3 BİN 500 VATANDAŞ AŞEVİNDEN FAYDALANIYOR
Aş evinde her gün 3 çeşit yemekle ihtiyaç sahibi ailelere hizmet verdiklerini anlatan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, ‘’Aş evimiz yılın her günü burada vatandaşlarımıza sıcak yemek ikram etmekteler. Şu anda yaklaşık 720 hanede 3 bin 300 kişiye yakın vatandaşımız aş evi hizmetinden faydalanmakta. Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri olarak da ister gıda, ister aş evi, ister ekmek, ister giyim, isterse evde bakım hizmeti dahil olmak üzere yaklaşık 25 bin ailenin kapısını çalıyoruz ve onların hizmetinde oluyoruz. Glutensiz Ekmek olarak da malumunuz çölyak ve Fenilketonüri Hastalarımız var ve 2 bin civarında da günlük ekmek Urfa’nın tamamına ilçe ayrımı gözetmeksizin bedava glutensiz ekmek dağıtımımız söz konusu. Ortalama bayramlarda dahil olmak üzere yılda 130 bin civarında da giysi yardımında bulunuyoruz.

YEMEKLER SEFER TASLARI İLE EVLERE BIRAKILIYOR
Bizler Haliliye Belediyesi olarak her zaman için vatandaşlarımızın emirlerinde ve hizmetlerinde olduk. Hele ki böyle ki kutsal bir ayda, bizim için de mübarek olan bir ayda da Ramazanda da vatandaşlarımızla İnşallah hemhal olmaya, onların dertleriyle dertlenmeye, onların her türlü sıkıntısında onların yanında olmaya gayret edeceğimizi ifade etmek isterim. Biz gönüller almaya, dualar almaya geldik demiştik. Sloganımız da ‘Dualarınıza Talibiz’ bu mahiyette Haliliye Belediyesi Personelleri dolu sefer taslarını araçlarla vatandaşlarımızın evine götürüp dolu sefer taslarını bırakıp, boş sefer taslarını alaraktan buradaki aş evimize geliyorlar. Yaklaşık bu hizmetten 3 bin 500’e yakın vatandaşımız faydalanmakta. Haliliye Belediyesi personelleri Haliliye Belediyemizin araçlarıyla birlikte dolu sefer taslarını evlerimize götürerekten yaklaşık 720 hane, 3 bin 500 vatandaşımız boş sefer taslarını getiriyorlar. Yemek çeşidi olarak ta gerek sulu yemek gerek yanına ek olarak pilav ve benzeri bir ürün, salatası ve aynı zaman da tatlısı olmak üzere her gün burada Urfa’nın rutin damak tadımıza uygun, yöremize uygun ve her türlü kalori anlamında dengesi gözetilmiş yemek çeşitlerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz’’ diye konuştu.

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı Haliliye Belediyesi Şanlıurfa