Ramazan'ın rutin manzaraları başladı

TAKİP ET

Her yıl Ramazan ayında görülen manzaralar, bu yıl da aynı şekilde görüldü. Önceki yıllara oranla hava sıcaklığının fazla olmamasına rağmen vatandaşlar yine camide uyuyarak zaman geçirdi.

Şanlıurfa'nın yaz mevsiminde hava sıcaklığının oldukça yüksek olması Ramazan ayında oruç tutan vatandaşları zorlasa da vatandaşların serinlemek için en fazla tercih ettiği yer camiler oluyor. Sabah saatlerinde camiye giden vatandaşlar, klimayı açarak iftar saatine kadar uyuyor.







Urfa'da Ramazan bir başka!

Ramazan'da Şanlıurfa'da görülen manzaralar bir başka oluyor. Genel olarak hava sıcaklığının yüksek olduğu Şanlıurfa'da, park ve bahçeler vatandaşlarla dolup taşıyor. Herkesin iftar saatini beklemek için serin mekanların bulmasında en fazla nasibini alan ise camiler oluyor. Camiler Ramazan'da uyumak için en fazla tercih edilen mekanlar oluyor.







Alışkanlık haline gelmiş

Her yıl görülen manzaralar, bu yıl da aynı şekilde yaşandı. Her yıl Ramazan ayının başlamasıyla camileri uyumak için mesken tutan vatandaşlar bu durumu alışkanlık haline getirmiş durumda. Hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerde serin olan camilerde kimi zaman oturmak için yer bile bulunamıyor. Önceki yıllara oranla hava sıcaklığının fazla olmamasına rağmen Ramazan'ın ilk gününde bile vatandaşlar, uyumak için camilere akın etti.

Önceki yıllara oranla yoğunluğun az olduğu camilerde, vatandaşlar sabah saatlerinde gelerek burada uyuyor. Namaz vaktinde namazlarını kılan vatandaşlar geride kalan zamanda ise iftara kadar uyuyor. 

ramazanın rutin manzaraları başladı her yıl ramazan ayında görülen manzaralar ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar vatandaşların serinlemek için en fazla tercih ettiği yer camiler oluyor.