Ramazan'ın vazgeçilmezi, sezonu açtı

TAKİP ET

Ramazan ayının vazgeçilmez içecekleri arasında yer alan ve Şanlıurfa ile özdeşleşen Meyan Kökü Şerbeti, tezgâhlarda yerini aldı.

Özellikle Şanlıurfa'da Ramazan ayının gelmesiyle Meyan Şerbeti de sofralardan eksik olmuyor. Her mevsimde içilen ancak Ramazan'da tüketimi daha da fazla olan Meyan Şerbeti, bu yıl da Ramazan ayının başlamasıyla sezonu açtı.



Mideye ve susuzluğa iyi gelmesinin yanında sağlığa birçok faydası bulunan Meyan Şerbeti, Ramazan ayının başlamasıyla kentin her köşesinde satışa sunuluyor. İnsan sağlığına faydalı olmasından dolayı şifa içeceği olarak da bilinen ve Şanlıurfalı vatandaşların yaz kış demeden büyük bir iştahla tükettikleri meyan kökü şerbeti, büyük kazanlarda kaynatıldıktan ve kıvamını almak için bekletildikten sonra naylon poşetlere konularak satışa sunuluyor.



Meyan Kökü Şerbetinin Sadece Şanlıurfa'da değil çevre illerde de vazgeçilmez içecek olduğuna dikkat çeken meyan şerbeti satıcıları, "Meyan Kökü Şerbeti, başta böbrekler olmak üzere birçok faydası bulunuyor. Bu nedenle sürekli vazgeçilmez bir içecektir. Bu içecek her ne kadar fazla içilse de Ramazan ayında daha fazla tüketiliyor. Vatandaşlar, bu şerbeti özellikle Ramazan'da iftar sofraları başta olmak üzere asla evlerinden eksik etmezler. Birçok vatandaş ise çarşı pazarda bulunan şerbet satıcılarının yanına giderek bardak bardak bu enerji içeceğini tüketir” ifadelerini kullandılar.

 

meyan kökü Şerbeti ramazan ayının vazgeçilmez içecekleri Şanlıurfa haberler son dakika