Rektör Güllüoğlu 100 günde yaptıklarını ve yapacaklarını aktardı

TAKİP ET

Harran üniversitesi Rektörü Tahir Güllüoğlu basın mensuplarıyla bir araya gelerek görevindeki ilk 100 güne dair değerlendirme yaparak yapacaklarını basın mensuplarına anlattı.

Harran üniversitesinde Sabri Çelik’in yerine göre gelen Tahir Güllüoğlu’nun, göreve başlamasının ardından 100 gün geçti. Bu kapsamda basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Güllüoğlu, basın mensuplarına bu sürede neler yaptığını ve sonrasında neler yapacağını anlattı.

Güllüoğlu 15 Mart tarihinde göreve başladığını ve başlarken şehirde bir deprem ve sel felaketi yaşandığını belirtirken, üniversite içinde nelerin değişebileceğini ve neler yapabilecekleri ile ilgili düşünce içinde bulunduklarını belirtti.

BÜTÜNLEME GERİ GELİYOR!

Bir eylem planı oluşturduklarını belirten Rektör Güllüoğlu, ‘’Öğrencilerle yapmış olduğumuz görüşmelerde öğrencilerin temel sorununa baktık. Şanlıurfa yaz aylarında çok sıcak oluyor, hocalarımızın bir çoğunluğu yaz okulunu açmak istemiyor, Bütünlemenin kendileri için çok kıymetli olduğunu öğrencilerin ifade etmesi üzerine ilk işlerimizden bir tanesi Bütünlemeyi geri getirmek oldu. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren bütünleme üniversitemizde başlamış olacak.

KÜTÜPHANELER 7/24 AÇIK

Öğrencilerimizle konuştuğumuzda sınav zamanlarında kısıtlı saatlerde kütüphanenin kapandığına ama 24 saat boyunca kullanma isteklerini aldık. Özellikle Eyyübiye kampüsünde hiç kütüphane yoktu bunun üzerine Eyyübiye'de hızlı bir çalışma yaparak kütüphane yaptık. Sonra öğrencilere bu kütüphanenin ismi ne olsun diye sorduk. Birini seçmiş olsaydık diğer üzülecekti bunun üzerine Vefa Kütüphanesi ismini koyduk ve depremde vefat eden öğrencilerin resimlerini içerisinde köşe yaparak koyduk. İnşallah Onların isimlerini yaşatacağız’’ dedi

REKTÖR GÜLLÜOĞLUNUN İLK 100 GÜNDE YAPTIKLARI VE YAPACAKLARI İŞTE ŞÖYE;

ÖĞRENCİ ODAKLI:

Üniversite senatomuzda uzun zamandır beklediğiniz bütünleme sınavlarınızı geri getirme kararı.

Üniversitenin 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı final (yarıyıl sonu) sınavları ile yaz okulu uygulaması hayata geçirildi.

Eyyübiye kampüsündeki yeni kütüphaneye depremde hayatını kaybeden öğrencilerin anısına ‘Vefa’ adı verildi.

Osman Bey yerleşkesinde El-Battani kütüphanesi ile Eyyübiye kampüsündeki Vefa kütüphanesi sınav zamanlarında 24 açık kalması sağlandı.

Şehirde yaşanan afetler nedeniyle final sınavlarını çevrimiçi (Online) veya çevrimdışı (ödevlendirme) şeklinde yapılmasına karar verildi.

YÖK’ten yurtlarda ek kontenjan talebi.

Resim-iş eğitimi resim sergisine katılım sağlanması.

AKADEMİSYEN ODAKLI

Üniversitenin Yükseköğretim kalite Kurulu tarafından yürütülen kurumsal akreditasyon programının kalite yönetim sistemi kapsamında yapılan değerlendirmelerden Başarılı bir şekilde geçti. Kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazanıldı.

Harran Üniversitesi Yükseköğretim kalite Kurulu’ndan kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazanan 30 üniversiteden biri oldu. Eğitim-öğretim, AR-GE, toplumsal katkı gibi temel faaliyetler bu belge ile tescil edildi.

Üniversitenin akademik birimlerinde, ilgili mevzuat kapsamında ilana çıkabilecek unvan ve alanlara ilişkin ‘Harran Üniversitesi akademik personel kadro ön başvuru sistemi’ hizmete girdi.

Harran Üniversitesi'nde çalışmayı düşünen akademisyenler için ön başvurular dijital bir ortamda alınmaya başlandı.

Öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrenciler için öneme sahip bilimsel araştırma projeleri (HÜBAP)’ın ‘’Yeni bir bakış açısıyla’’ daha verimli ve Sürdürülebilir olması gibi yenilik kararlarını birlikte alabilmek amacıyla bir danışma kurulu oluşturuldu.

SAĞLIK ALANINDA

22 Doktor, 10 Hemşire, 8 Eczacı, 5 Diş Hekimi, 3 veteriner, 2 Beden Eğitimi toplamda 50 akademik personel ilanı verildi.

Yoğun bakım ünitesinde ek 24 yatak ekleniyor. Ayrıca 2 yeni doktorla birlikte göğüs hastalıkları servis hizmeti 2. Basamaktan, üst seviye olan 3. Basama çıkarıldı.

SGK ile üniversite arasında imzalanan protokol ile diş hekimliği fakültesi hastanesi, bireysel olarak hastane statüsü kazanmış oldu. Hizmet kapsamı genişleyen hastanenin, özel ve SGK’lı tüm hastalara hizmet veriyor.

Tıp hastanesine bağlı olan diş hastanesinin ruhsatını Ankara’daki imza töreni ile aktarıldı

Onkoloji bölümü açılıyor. Tıbbi onkoloji uzmanı hocası ile görüşmeler tamamlandı. Kadroda görevine başlayacak.

Sağlık bakanlığı ile yapılan görüşmelere neticesinde hastanede plastik ve estetik cerrahi uzman doktoru ataması yapıldı.

Hastaneye 3 uzman doktor geliyor. Nefroloji, Yoğun bakım ve çocuk yoğun bakım sağlık bakanlığı tarafından ilan edildi.

Hastanede çocuk sağlığı ve hastalıkları ABD’da ve radyoloji ABD’da hocalar hasta kabulüne başladı.

Başarılı Doktor Genel Cerrah Doçent Hoca üniversite hastanesinde görevine başladı.

Doktor hocaların, üniversiteden ayrılmasına sebep olan tüm maddeleri yeniden düzenledik.

Şanlıurfa’da ilk ve tek olan yenidoğan polikliniği halkın hizmetine açıldı.

TEKNOKENT VE TEKNOLOJİK YENİLİKLER

Göbeklitepe Otonom sürüş algoritmaları takımı Bilişim vadisinde düzenlenen Robotaksi binek Otonom araç yarışmasında destek sağlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Havelsan yazılım Ar-ge Merkezi Şanlıurfa'da.

Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Şanlıurfa ve bölge illerinde teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerine destekleyen Şanlıurfa Teknokent, TÜBİTAK tarafından hazırlanan bir program kapsamında bireysel genç girişimcilere hibe desteği sağlayacak.

Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanında yenilikçi teknolojilerin öğrenileceği ve Sektörel eğitimlerin verileceği uluslararası laboratuvar Kuruluyor.

Ziraat Fakültesi tarafından geliştirilmeye başlanan ve Çiftlik hayvanlarının genetik değerlendirmesini yapılabilen BUGA yazılımı, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

İŞ BİRLİKLERİ;

Sanayiye yönelik iş birlikleri devam ediyor.

Sanayi bölgesinde yer alan firmalarla iş birliği protokolleri gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Vakfı ve üniversite arasında toplumsal katkı amaçlı faaliyet ve uygulamalara ilişkin iş birliği amaçlı protokol imzalandı.

YENİ BÖLÜMLER

YÖK ile yapılan görüşmeler neticesinde;

Turizm ve otel işletmeciliği Yüksekokulunda Turizm işletmeciliği.

Ceylanpınar meslek yüksekokulunda tohumculuk teknolojisi.

Teknik bilimler meslek yüksekokulunda web tasarımı ve kodlama bölümü.

Mühendislik Fakültesi'nde yazılım mühendisliğinde bu yıl ilk kez Öğrenci alacak.

Tüm bölümlerde olduğu gibi yazılım mühendisliği bölümünün altyapı çalışmaları başladı. Bu konuda Yeni bir bilgisayar laboratuvarı hizmete girdi.

Harran üniversitesi Rektörü Tahir Güllüoğlu