Rektör Güllüoğlu: "Urfalılar bizi izlesin bu çalışmalarımız fragmandı"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Resmî Gazete'de yayımlanan karara göre 12 üniversiteye rektör ataması yapıldı. Harran Üniversitesi'ne ise Mehmet Tahir Güllüoğlu atandı. Güllüoğlu yaptığı ve yapacağı projeleri Urfa Değişim mikrofonlarına anlattı.

Sosyal medya hesabından öğrencilere müjdeleri veren Rektör Güllüoğlu önceki rektör olan Mehmet Sabri Çelik’in döneminde kaldırılan bütünleme sınavlarını geri getirerek öğrencilerin takdirini toplamıştı. Yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren rektör Güllüoğlu çalışmalarına “Bunlar daha fragman bizim çalışmalarımızın devamı geliyor” dedi.

Harran Üniversitesi rektörünü ziyaret eden Urfa Değişim ekibi hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak Şanlıurfa için yapılacak projeleri rektör Güllüoğlu’ndan dinledi.

Özellikle Harran Üniversitesi Hastanesi’nden ayrılan doktorları Şanlıurfa’ya teker teker kazandıran Güllüoğlu hem öğrenciler hem de hastalar tarafından takdir edildi. Şanlıurfa’da kapalı olan birçok bölümden dolayı başka illere gitmek zorunda kalan hastalar Harran Üniversitesi Hastanesi’nde sağlıklarına kavuşuyor.

“BEN KENDİMİ ÖĞRENCİ ODAKLI BİR REKTÖR OLARAK GÖRÜYORUM”

Sabri Çelik zamanında kaldırılan bütünleme sınavlarının kaldırılması öğrencilerimizi olumsuz etkiledi ve Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarından dolayı yaz okulunun öğrenciler tarafından olumlu bakılmadığını belirterek şu sözlere yer verdi: “Öğrencilerle yapmış olduğumuz görüşmelerde öğrencilerin temel sorununa baktık. Şanlıurfa yaz aylarında çok sıcak oluyor, hocalarımızın bir çoğunluğu yaz okulunu açmak istemiyor, Bütünlemenin kendileri için çok kıymetli olduğunu öğrencilerin ifade etmesi üzerine ilk işlerimizden bir tanesi bütünlemeyi geri getirmek oldu. Eski rektör döneminde kaldırılan bütünlemelerin müjdesini verdiğimizde öğrencilerimiz zaten böyle bir durumu bekliyorlardı, güzel bir şekilde öğrencilerimizi dinliyoruz. Öğrenci odaklı bir rektör olarak kendimi görüyorum. Öğrencilerimizin haklı olduğu her konuda değişikliğe gideceğiz. Çünkü bu üniversite öğrencisiz hiçbir işe yaramıyor, bunu bizler pandemide de gördük deprem döneminde de gördük. Öğrenci ile üniversite güzel ve öğrencilerini üniversiteyi anlamlandırması oluyor. O yüzden biz öğrencimizle var olan öğrencilerimizle üniversiteyi yöneten bir yapıya doğru hareket edeceğiz” dedi.

“REKTÖRLÜK DÖNEMİM BİTTİĞİNDE 2. ÜNİVERSİTEYİ KURMUŞSAM BEN KENDİMİ O ZAMAN BAŞARILI GÖRECEĞİM”

Göreve geldiği günden bu yana çalışmalarını aralıksız sürdüren Güllüoğlu, “Bizler zaten üniversiteyi büyütüp ikinci üniversite kurma hedefi içerisindeyiz. Ben kendimi o şekilde başarılı addediyorum. Eğer rektörlük dönemi bittiği zaman Şanlıurfa ilimizde 2. üniversiteyi kurmuşsak ben kendimi o zaman  başarılı göreceğim. O yüzden de bu çalışmaların planlı programlı bir şekilde altyapıları hazırlanarak YÖK'e gitmesi lazım. Bu çalışmaları doğru yaptığınız sürece birçok üniversite birçok bölümün açılması ile ilgili kısımda başarısız kalırken biz 10 tane bölümün açılmasını sağladık. Bunların da 5 tanesi yeni bölümler, Yazılım Mühendisliği, Web Tasarım Mühendisliği, Oyunculuk Bölümü, Turizm Bölümü, Sağlık Bölümünde Perfüzyon’u açtık. Bizler bu şekilde büyüyen ve kendi içerisinde fizik ve matematik bölümleri vardı ama öğrenci almıyordu oralarda artık öğrenci almaya başladı. Hem yeni bölümler hem de üniversitenin büyümesi ile öğrenci sayılarımızdaki artışı bu sene İnşallah göreceğiz. Tarihimizi değiştiriyoruz, çok kısa bir süre içerisinde kurumsal bir üniversite olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz, web sayfamızı değiştiriyoruz, bakış açımızı değiştirdik, artık halkımız bizleri güçlenen değil büyüyen bir üniversite olarak görecektir” şeklinde konuştu.

“HOCALARIMIZI GERİ GETİRDİK, SAĞLIK BİZİM EN ÖNEM VERDİĞİMİZ KONULARDAN BİR TANESİ”

Harran Üniversitesi Hastanesi’nden ayrılan doktorları hastaneye teker teker geri getiren rektör Güllüoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü, “İnsanlara dokunmak lazım, insanları dinlemek lazım, insanların sorunlarını çözmek lazım, bunların bir kısmı gerçekten çok kıymetli hocalarımız olmasına rağmen yeterince itibar görmedikleri için bizden ayrılmışlardı buna da bizler bire bir dokunduğunuz için asla da üniversitemizi, Urfa’mızı şehrimizi çok sevdikleri ortaya çıktı. Biz de kendileri ile diyalog sağlar sağlamaz ‘Tekrardan gelir misiniz? Dediğimizde birçoğu hiç kırmadan hocam siz varsanız biz geliriz, siz madem bizi aradınız bize dokundunuz bizi dinliyorsunuz, onlar da hemen dönmeye karar verdiler. İnşallah önümüzdeki ilanda da birçok doktorumuzu kadromuza yeniden katacağız. Burada plastik cerrahımız gelmeye başladı, onkoloji doktorumuz gelmeye başladı, yoğun bakım, erişkin, çocuk yoğun bakım doktorlarımız yan dal hocalarımız kadromuza girmek istiyorlar. Çok güzel bir oluşum içerisindeyiz büyüyen ve gelişen bir kadromuz var. Sağlık bizim en önem verdiğimiz konulardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.

“İLETİŞİM FAKÜLTESİ DE POTAYA GİREN ÇALIŞMALARIMIZIN İÇERİSİNDE”

Şanlıurfa’da İletişim Fakültesi için sinyal veren Güllüoğlu, “Önemli olan bu bölümlerin altyapısını oluşturup şehrimizi dinleyerek, örneğin hukuk fakültesi dedik hukuk fakültesi de öyle yani; şehirdeki her 5 kişiden biri neredeyse hukuk okumuş ama nedense Hukuk Fakültesi yok herkes dışarıda okumuş. Biz de bunların yüksek lisans, doktorası için Hukuk Fakültemizi devreye sokalım dedik. Bunun da Hemen ardından inşallah İletişim Fakültemiz de devreye girme potası içerisinde olacak çünkü üzerinde çalıştığımız konular tamamen birbirini tamamlayan konular. Siz iktisadi güçlendirdiğiniz zaman, hukuku güçlendirdiğiniz zaman aslında İletişim Fakültenizi de güçlendirmiş oluyorsunuz. Biz ilçelerde de aynısını yapıyoruz. Bakıyorsunuz Ceylanpınar’da Hayvancılık ve Tohumculuğu açıyoruz, neden, çünkü TİGEM'in içerisinde bunlar gelişebilir. Halfeti'ye Turizm ve Gastronomi bölümünü açıyoruz. Şehir bu şekilde gelişebilir. Merkeze de kendi içerisinde birbirini destekleyici, hocaların birbirleriyle paslaşabileceği bölümleri aktif hale getirme arzusu içerisindeyiz” dedi.

“ÇALIŞMA DÖNEMİMDE 2’NCİ ÜNİVERSİTEYİ KURURSAM O ZAMAN KENDİMİ BAŞARILI GÖRECEĞİM”

İkinci Üniversite kurma hedeflerinin olduğunu belirten rektör Güllüoğlu, “Eğer ben rektörlüğüm döneminde 2’nci Üniversiteyi kurursam o zaman kendimi başarılı göreceğim” diyerek sözlerine şu satırları da ekledi: “Urfalılar bizi izlesin daha bu gördükleriniz fragmandı, çünkü bizler öğrencilerimizi dinleyeceğiz çözüm odaklı projeler üreteceğiz, öğrencilerimizle projeler üzerinden karar vererek atağa geçeceğiz. Eğitim müfredatlarımızı yeniliyoruz. Bambaşka bir eğitim müfredatı İngilizceye önem veriyoruz. Yurt dışına çıkabilecek Erasmus programlarımızı da yeniden aktif hale getirdik. Gelecek olan öğrencilerimiz de büyük hedefler ortaya koyan bir yapının oluşumunun temellerini attık.  Biz 2’nci üniversiteyi hedefleyen büyük bir üniversiteden daha bir büyük üniversiteye geçen bir yapıya en kısa sürede ulaşmamız lazım. Başka iller ikinci bir üniversiteyi konuşuyor biz hala 1. üniversiteyi ne yapacağımızı konuşuyoruz. Bu Urfa için kabul edilebilir çaba ya da enerji değil, biz artık Urfa’ya daha fazla neler yapabiliriz. Teknokent’imizi ele aldığımızda Teknokent şu an doluluk oranı yüzde 100 oldu. Diğer bir Teknokent’i nereye kurabiliriz ya da nasıl geliştirebiliriz bu konuları konuşuyoruz artık. Kendisinin yüzde 50'si yazılım üzerine oldu yazılım üzerinde olduğu için işte kendi yapımız içerisinde de web sayfamızı düzenleyeceğiz, web tasarımı ve kodlama açtık. Bu çalışmalarla şehrimiz daha çok büyüyecek, ben bu konuda ümitvarım güzel şeyleri birlikte yapıyoruz. Sizin katkınız bizim için çok önemli özellikle basın bakıldığı zaman 4’ncü güç fakat benim için 1’nci güç haline geldi. En büyük iletişim sizsiniz İnşallah sizlerle beraber daha iyi işleri nasıl yapacağımızı da kararlaştırırız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Harran Üniversitesi Hastanesi Resmî Gazete Cumhurbaşkanı kararnamesi