'Salgının Urfa'da görülmemesi gelmeyecek anlamına gelmiyor'

TAKİP ET

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü Semt Pazarcıları Derneği Başkanı Mustafa Kaçan ile birlikte koronavirüsten korunmak için esnaflara eldiven ve maske dağıttı. Alınan tedbirler sayesinde vatandaşların caddelerde gezebildiklerini belirten Başkan Baydilli, Şanlıurfa'da vakanın görülmemesi, salgının burada görülmemesi anlamına gelmediğini vurguladı.

Çin’den başlayarak Avrupa’ya buradan da Türkiye’ye yayılan koronavirüs salgını toplumu tehdit etmeye devam ederken, Şanlıurfa’da da önlemler daha sık hale getirildi. Virüs salgınından korunmak için dezenfekte çalışmaları da artırılırken, vatandaşlara da sürekli uyarılar yapılıyor.





Karaköprü Belediyesi tarafından semt pazarlarında esnaflara maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirildi. Esnaf da alıcı da eldiven takarak gıdalara dokunuyor.

 



‘Öncelik ihtiyaç alanlarda hizmetler devam ediyor’

Koronavirüs salgınına karşın alınan tedbirler ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “Şu anda tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele içerisindeyiz. Kısa bir süre önce Çin’in Vuhan kentinden başlayarak önce Avrupa’ya buradan da ne yazık ki Türkiye’ye gelmiş durumda. Gerek hükümetimiz, gerekse devletimiz bu konuda çok önemli tedbirler alıyor. Bu tedbirlerle ilgili tüm genelgeleri valiliklere ve belediyelere göndermiş durumdalar. Bu genelgeler kapsamında biz belediye olarak ve belediyenin içindeki birimler olan kültür evlerinde, kütüphanelerde, çok amaçlı salonlardaki etkinlikleri askıya alırken, buralarda dezenfekte çalışmaları da yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlarımızın öncelikle ihtiyacı olan gerek pazarlarda, gerekse lokantalarda hizmetler devam ediyor.” dedi.  

 



‘Bu sınavı en iyi şekilde vereceğimizin kanaatindeyim’

Alınan tedbirlerle bu zorluğun üstesinden gelineceğini vurgulayan Başkan Baydilli, “Koronavirüsten kurtulma adına ve en iyi bir şekilde tedbir alma adına pazarlarımızda vatandaşla birebir temas halinde olan esnaflarımıza eldiven ve maske dağıtımını gerçekleştirdik.





Vatandaşların koronavirüsten kurtulma adına bu hizmeti gerçekleştiriyoruz. Bu konuda vatandaşları bilinçlendirme, ‘bana ne olur?’ dememeleri gerektiğini de söyleyerek bu sınavı en güzel şekilde Türkiye olarak vereceğimizin kanaatindeyim. Tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasına, toplu alanlarda bulunmamasına ve bu şekilde bizim de toplantılarımızı, etkinliklerimizi iptal ederek toplu alanlara girmediğimizi onlara göstermeye çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımıza da almış oldukları bu tedbirden dolayı ayrıca teşekkür ederim.” diye konuştu.  

 



‘Vakaya rastlanmaması rahatlatsa da gelmeyeceği anlamına gelmiyor’

Şanlıurfa’da herhangi bir vakaya rastlanmadığının vatandaşları rahatlattığını ancak bu durumun burada salgının görülmeyeceği anlamına gelmediğinin altını çizen Baydilli, “Şu anda Şanlıurfa’da herhangi bir vakaya rastlanmamış durumda. Bu durum aslında Şanlıurfalı vatandaşlarımızı rahatlatıyor. Ancak koronavirüsün Şanlıurfa’ya gelmeyecek anlamına gelmemeli.





Bizler tedbirlerimizle birlikte en iyi şekilde önlem alacağız. Gelmemesi yönünde mücadele edeceğiz. Şanlıurfa’nın en önemli özelliklerinden biri de tevekküllü şehir olmasıdır. Bize bir şey olmaz düşüncesi olsa da bu böyle değil. Biz tedbir alacağız, tevekkül edeceğiz bu şekilde koronavirüsten korunmuş olacağız. Koronavirüs tehlikeli bir salgın ama tedbirden daha güçlü değil. Şu anda Şanlıurfalılar tedirgin değil, aldığımız tedbirlerle de vatandaşlarımız caddelerde rahat bir şekilde geziyor. Bu sınavı da başarıyla vereceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.  

 



Kaçan: Salgının görülmesinin bir nebze de olsa önüne geçmeye çalıştık

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile birlikte pazar esnafına eldiven ve maske dağıtan Karaköprü Semt Pazarcıları Derneği Başkanı Mustafa Kaçan yaptığı açıklamada, “Pazara gelen vatandaşlarımız, rahat bir şekilde alışverişini yapmalı. Malum ülkemizde koronavirüs vakası bulunuyor. Virüsün kime bulaştığını kestiremeyiz. Bu nedenle pazarda esnafımıza eldiven dağıtımını gerçekleştirdik. Eldiven dağıtarak bu hastalığın önüne bir nebze de olsa geçmeye çalıştık. Vatandaşların rahat bir şekilde alışverişini yapmaları bizim için önemlidir. Vatandaşlarımız genelde pazarda sebze ya da meyveleri seçerken olur olmaz elleri değiyor. Bu nedenle koronavirüs ile ilgili aldığımız tedbirlerden biri de eldiven ve maske oluyor.” sözlerine yer verdi.  

















Murat Doğan / Urfa Değişim



‘salgının urfa’da görülmemesi gelmeyecek anlamına gelmiyor’ karaköprü belediye başkanı metin baydilli karaköprü semt pazarcıları derneği başkanı mustafa kaçan ‘bu sınavı en iyi şekilde vereceğimizin kanaatindeyim’ ‘Öncelik ihtiyaç alanlarda hizmetler deva