Şanlıurfa'da bayram öncesinde pazarda fiyatlar ne durumda?

TAKİP ET

Havaların ısınması ve bayram alışverişi öncesinde sebze- meyve fiyatları düştü. Pazar esnafları fiyatların düştüğü belirtirken, bugünlerde halkın bayram alışverişini yapmasından dolayı satışların azaldığını ifade etti.

Urfa Değişim muhabirleri bayram öncesinde Çarşamba pazarına gidip hem müşterilere hem de Pazar esnaflarını sebze ve meyve fiyatların sordu.

Pazar esnafları bayram öncesinde ve havaların ısınmasından dolayı fiyatların düştüğünü açıkladı. Pazara alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar ise geçen hafta 800 TL tutan alışverişin, bu hafta 450 TL’ye düştüğünü kaydetti.

PAZARDA FİYATLAR DÜŞTÜ

Pazara sebze-meyve almaya gelen Salih Elmas, ilkbaharın gelmesi ile beraber fiyatların düştüğünü söyledi. Elmas, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İlkbaharla beraber pazarda fiyatlar düştü. Şu an fiyatlar halkın alım seviyesine geldi. Bir ay önce 700-850 liraya aldığımız şeyi bugün 545 TL’ye aldım. Bu düşüşlerin sebebi ise mevsimlerden kaynaklanıyor. Mesela geçen hafta biberin kilosunu 130 TL’ye aldım ama bu hafta kilosunu 80 TL'den aldım.”

“DENETİMLERİN OLMASI GEREKİYOR”

Fiyatların düştüğünü ve hal pazarında fiyatların sürekli denetimlerin yapılması gerektiğini kaydeden Ömer Kızıltaş “Domatesin bir çeşidi 30 lira diğer domates 25 TL. Salatalığın kilosu 20 TL, patlıcan elimize iki çeşit var. Biri 30 TL diğeri çeşidi ise 25 TL. Hatay biberinin kilosu 150 TL, diğer acı biberlerimiz 80 TL, tatlı biberler ise 40 TL. Son 3 gündür biber haricinde fiyatta genel olarak düştü. Geçen hafta ise patlıcan 50, domates 30, salatalık 35 TL idi ve biber ise aynı fiyatı. Bunun sebebi ise havalar ısındı, sezon açıldı ve ürün üretildiği yerde çoğaldığı zaman fiyatlar ister istemez düşüyor. Fiyatlar yüksek olduğu zaman müşteriler şikayetçi oluyor. Çünkü alan var alamayan var ve pazardan eli boş dönenler oluyor. Bizim isteğimiz hal pazarında günlük denetimlerin olması gerekiyor”

dedi.

GEÇEN HAFTA BU FİYATLAR DAHA YÜKSEKTİ

Her sene bayram öncesi fiyatların düştüğü fakat vatandaşların bayram alışverişi yapmasından dolayı satışların azaldığını belirten Halit Örgen, “Şu anda meyveler fiyatları düşük. Geçen haftalarda meyveler çok pahalıydı. Mandalina şu an kilosu 20 belki akşamleyin 10 TL’ye veririz, çünkü iş yok. Muz şu an kilosu 35 TL akşama belki 30 lira olabilir. Mandalinanın kilosu 20 TL. Çilek'te kalitesine göre 80 ile 100 lira arasında değişiyor. Geçen hafta bu fiyatlar daha yüksekti. Ama geçen hafta satışlar daha iyiydi bu hafta azaldı çünkü bayramdan dolayı vatandaşlar giyime yöneldi. Her sene bayram yaklaştıkça sebze ve meyve biraz duraklar. Bayramdan sonra belki işler iyi olur. Müşteriler şu an fiyatlardan memnun, zaten Urfa ucuz bir şehir. Şu an ekonomi çeviren Suriyelilerdir. Bazıları Suriyeliler kızıyorlar ama bu yanlıştır. Çünkü Suriyeliler biraz buradan çekilse işçi bile bulamazsınız” ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa bayram alışverişi bayram öncesi Şanlıurfa haberleri