Şanlıurfa'da bu bayram şekersiz olacak!

TAKİP ET

Bu bayram yaşanan yıkıcı afetler ve zamlardan dolayı buruk ve tatsız geçecek gibi gözüküyor. Özellikle hayat pahalılığı nedeniyle A'dan Z'ye birçok ürüne zam geldi. Zamdan nasibini alan bayram şekeri ise kilosu 50 liradan başlıyor. Pahalı olması nedeniyle vatandaşlar bayramı şekersiz geçireceğini söyledi.

Yarın İslam ülkelerinde mübarek Ramazan Bayramı yaşanacak. Ramazan ayının güzel adetlerinden birisi olan şeker ise ülkemizde yaşanan enflasyon nedeniyle yüksek fiyattan satılıyor. Geçen yıl kilosu 10 liradan başlayan şeker bu yıl 50 liradan başlaması nedeniyle vatandaşlar almakta zorlanıyor. Gazetemize konuşan esnaflar ise geçen 2 kilo sattıkları şekeri bu yıl 1 kilo ancak satabildiklerini ifade etti.

Ramazan Bayramı yarın başlıyor. Şanlıurfalı vatandaşlar, Balıklıgöl platosuna inerek bayramın simgesi olan ikramlık şeker alma telaşına girdi. Geçen yıla göre yüzde 10 ile 20 arasında zamlı satılan bayram şekerleri vatandaşın adeta cebini yakıyor.

Balıklıgöl Platosunda bayramlık şeker satan esnaflar vatandaşların alım gücü düştüğü için eskiye göre yüklü miktarda şeker alamadıklarını dile getirdi.

Ekonomideki sıkıntılardan dolayı peş peşe gelen fiyat artışlarına bir yenisi eklendi. Bayramın simgesi olan ikramlık şekerin kilogram fiyatı Şanlıurfa’da 50 TL’ye yükseldi. Gazetemize konuşan esnaflar vatandaşların alım gücü düştüğü için ucuz olan ürüne yönelim gösterdiklerini kaydetti.

“HERKES AZ ALIYOR”

Eski bayramlara göre fiyatlarda yükselişlerin olduğunu vurgulayan Esnaf Recep Çelik, vatandaşların artık eskiye göre bayramlık şekerine bütçe ayırmadığını 2 kilo şeker almak yerine 1 kilo aldıklarını belirtti.

Çelik, “Vatandaşların bayramı telaşı devam ediyor. İnsanlar gelip şeker, lokum, çikolata alıyorlar. Geçen yıla göre fazla fiyat artışı yaşanmadı. Fakat vatandaşların alım gücü düştüğü için hem bütçeden hem de alacağı ürün miktarında büyük tasarruf yapmaya çalışıyor. Bayram çikolatalarını 60 TL’ye veriyoruz. Şekerleri de 50 TL’ye veriyoruz. Lokumları da 55 TL’ye veriyorduk. Geçen yıl 2 kilo alan vatandaşlar artık 1 kilo alıyor. Vatandaşlar en çok şekere yöneliyorlar hem fiyatı düşük olduğu için hem de şeker bayramı olduğu için ona yönelim fazla.” dedi.

“UCUZ OLANA YÖNELİYORLAR”

Vatandaşların eskisine göre fazla bayram alışverişi yapmadığını söyleyen Hüseyin Korkmaz, herkesin en ucuz ürüne yöneldiğine dikkat çekti.

Korkmaz, “Vatandaşın bayram hazırlıkları devam ediyor. Gelip alışverişini yapmaya çalışıyorlar. Şeker çikolata alanlar da oluyor. Karışık alanlarda oluyor. Yani herkes keyfine ve bütçesine göre alım yapıyor. Fiyatlar fazla yüksek değil ama geçen yıla nazaran yüzde 10 ile yüzde 20 arasında zamlanmış durumda” ifadelerini kullandı.

“KALABALIK VAR ALIŞVERİŞ YOK!”

Esnafların başında kuru kalabalıkların olduğunu fiyatlardan dolayı vatandaşların alım gücü olmadığını ifade eden Müslüm Çiftçi, “Yıllardır esnaflık yapıyorum. Vatandaşlar bayram hazırlıklarını son surat devam ediyor. Fiyatlar konusunda vatandaşlar zorluk çekiyor. İnsanların alım gücü düştüğü için genellikle fiyatı düşük olana yönelim gösteriyorlar. Şeker fiyatları 50 TL olduğu için vatandaşlar en çok şeker alıyorlar. Bazı esnaflar diyor halk alışveriş yapıyor. Madem vatandaşların alım gücü var o zaman insanlar kaliteli olana yönelsinler onu alsınlar” şeklinde konuştu

hayat pahalılığı Şanlıurfa Bayram şekeri